Eva Abikokk 2012-03-09 17:30:47 |
Pille:
Shiitake seeni ei tohi keeta! Kalla peale äsja keema läinud vesi, kata kaanega ja lase 10-15 minutit seista. Leotusvett võid hiljem kasutada aedvilja hautamisel, annab hea seene-maitse.
Marju:
Marju, esmalt pead ikka korralikult leotama. Tavaliselt valatakse peale kuum vesi ja lastakse pool tundi või umbes nii seista. See ilmselt klassifitseerub ka kuumtöötlemisena juba :) Aga keetma vms vist ei pea, vähemalt pole ma kuulnud midagi..Kui ma kavatsen panna kuivatatud šiitake seeni kevadrullidesse, kas ma peaksin neid enne kuidagi kuumtöötlema? |
|
Marju Abikokk 2012-03-09 18:27:28 |
Eva:
Jajaa :) leotamisetapp on mul ikka arvestatud juba, aitäh! Aga mõtlesin, et äkki peaks praadima enne rullidesse lisamist vms? Pille:
Shiitake seeni ei tohi keeta! Kalla peale äsja keema läinud vesi, kata kaanega ja lase 10-15 minutit seista. Leotusvett võid hiljem kasutada aedvilja hautamisel, annab hea seene-maitse.Marju:
Marju, esmalt pead ikka korralikult leotama. Tavaliselt valatakse peale kuum vesi ja lastakse pool tundi või umbes nii seista. See ilmselt klassifitseerub ka kuumtöötlemisena juba :) Aga keetma vms vist ei pea, vähemalt pole ma kuulnud midagi..Kui ma kavatsen panna kuivatatud šiitake seeni kevadrullidesse, kas ma peaksin neid enne kuidagi kuumtöötlema? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-09 18:48:48 |
Seda ma kahtlustasin, Marju, et leotamisjärgset kuumutamist mõtlesid :) Tegelikult ei olegi see vastus nii lihtne :) Mina olen viimasel ajal teinud hästi mitu korda seda kana-šiitakesuppi (fotol). Esmalt leotan šiitake-seeni kuumas vees, siis lisan saadud leotamisvee supile, seened viilutan ja panen ka potti ning keedan ligi pool tundi, kuni kana on küps. Nii et võib ka pärast keeta, aga kevadrulli tegemisel see vajalik enam ei ole, leotamisest piisab.. | |
Eva Abikokk 2012-03-10 10:21:24 |
Marju, kui Sa ülejäänud täidisesegu ka kuumutad, siis tee nii, et prae esmalt seened pannil, millega lased õlil seentega maitsestuda ja siis lisa ülejäänud juurikad või mida iganes Sa täidisesse paned. Kui Sa ülejäänud täidisesegu ei kuumuta, siis võid ka lihtsalt leotatud (ja veest tühjaks pigistatud) seeni lisada. | |
Marju Abikokk 2012-03-10 17:05:29 |
Aitäh teile Pille ja Eva! Ma siis ei teinud muud kui ainult leotasin ja väga mõnus oli. Kevadrullid õnnestusid hästi ja maitsesid hea, aga frittida neid paraku ei õnnestunud.. Ja seekordsed seened olid mahedama maitsega kui eelmised, see oli ka positiivne. | |
Eva Abikokk 2013-02-07 12:13:25 |
Eva:
Ise küsin-ise vastan. Nätsked on kuivatatud shiitake seened siis kui need on vanakesed. Värsked kuivatatud seened (1-2 a.) lähevad leotamisel täiesti pehmeks.
Küsimus shiitake-seente kohta. Seened on saadaval kuivatatuna. Kuidas nad söödavateks töödelda? Mina olen leotanud ja siis praadinud, aga tulevad sellised nätsked. Võib-olla peavadki nätsked olema? |
|
<< < 1 | 2 > |