Nõukaaegsed küpsisevormid, sh pähkliküpsetaja/pähklirauad, mõmmivormid jne

Nämmu
Abikokk
2009-02-01 12:51:18
OH! Mu ema leidis hiljuti sahvrist ka need pähklirauad ja eile ostisn Konsumist kondentspiimaga täidetud " pähkleid". Need olid nii head et nüüd plaanin ise teha. Lisaks on olemas kahepoolne vorm eri kujutistega- seened, käbid, teokarbid.. Kahtlesin kas Namist mõne retepti leian aga ei pidanud pettuma! Kui õnnestub ilusa välimusega pähkleid teha, proovin neid ka millegi soolasega täita.

Kaie

Martiina
Abikokk
2009-03-19 19:00:04
Igaks juhuks kirjutan, äkki kedagi huvitab... Nägin täna Tartu avaturul asuvas poekeses "Tuhat vajalikku asja" pähkiliraudu. Neli-viis tükki neid seal oli, hind oli vist midagi kolmesaja krooniga...ei mäletagi täpselt enam. Igaljuhul kui keegi neid raudu osta tahab uuest peast...siis seal on. :)
Kaare
Abikokk
2010-09-10 23:11:55
Aniitram:
Igaks juhuks kirjutan, äkki kedagi huvitab... Nägin täna Tartu avaturul asuvas poekeses "Tuhat vajalikku asja" pähkiliraudu. Neli-viis tükki neid seal oli, hind oli vist midagi kolmesaja krooniga...ei mäletagi täpselt enam. Igaljuhul kui keegi neid raudu osta tahab uuest peast...siis seal on.
Ma käisin neid raudu seal täna piilumas. Mitte kuidagi ei raatsi osta, 380 krooni. Peab ikka paluma, et sugulased-tuttavad keldrid ja pööningud läbi tuuseldaks. Suvel käisime Riias ja ostsime poest neid pähkleid. Kuivad ja vastikud, üldse mitte vanaema pähklite moodi :(

Koopatibi küpsetab...

Sweedie
Kokaõpilane
2011-05-10 13:17:45
Pille:
Spiidi:
Ma nägin hiljuti Stockmannis väga sarnast panni (või kuidas seda nimetatagi :)), mida nimetati seal teoküpsetajaks :) Äkki sobib ka see. http://pro.corbis.com/images/42-15200360.jpg?size=572&uid=%7BAC047F96-3457-4C8A-AF6B-C8A92DD2C42C%7D
No väljanägemisel on jumet. Aga õunapontšikuid küpsetatakse pannil, tigusid ahjus. Vaevalt, et see keraamiline vormike kuumale pliidiplaadile vastu peab :( Muide, nende õunapontšikute küpsetamiseks on parim malmrauast pann..
Ega sa Pille ei oska mõnda tigude retsepti välja pakkuda?

Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-05-10 14:41:33
Sweedie:
Pille:
Spiidi:
Ma nägin hiljuti Stockmannis väga sarnast panni (või kuidas seda nimetatagi :)), mida nimetati seal teoküpsetajaks :) Äkki sobib ka see. http://pro.corbis.com/images/42-15200360.jpg?size=572&uid=%7BAC047F96-3457-4C8A-AF6B-C8A92DD2C42C%7D
No väljanägemisel on jumet. Aga õunapontšikuid küpsetatakse pannil, tigusid ahjus. Vaevalt, et see keraamiline vormike kuumale pliidiplaadile vastu peab :( Muide, nende õunapontšikute küpsetamiseks on parim malmrauast pann..
Ega sa Pille ei oska mõnda tigude retsepti välja pakkuda?
Vaata seda teemat.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-20 18:20:17
Sirilin:
Tere, Kas keegi teab retsepti selliste vanade küpsetusraudade jaoks, kus on kaks karu ja keskel käbi... Leidsin ühe pildi netist: Mul on endal sellised olemas ja lappasin läbi hunniku vanu kokaraamatuid, aga ei suuda välja mõelda :) Aitäh Teile!
Ma kahtlustan, et käbisid-karusid küpsetatakse sellesama retsepti järgi, millega "kreeka pähkleid" küpsetatakse? Oskab keegi kommenteerida?

Sirilin
Kokaõpilane
2013-05-20 19:11:18
Kõigepealt suur aitäh suunamast ja abistamast!!! Ma ise mõtlesin ka algul, et tehakse nagu kreeka pähkleid, aga nad on küllaltki suured. Et kondenspiimaga täitmise jaoks tunduvad kuidagi ulmelised kogused sel juhul... Mõtlesin,et järsku on ikka mingi muu retsept. Küsisin vanemalt ka, aga tema ei mäleta enam. Ütles, et need olid kunagi ostetud komplektis pähkli-, küpsise- ja vahvliraudadega ja neid karudega pole kunagi kasutatudki! Kõik teised on alati kasutuses olnud ja küpsiseraudadel on retsept raudade peal lausa olemas :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-20 20:44:04
Sirilin:
Ma ise mõtlesin ka algul, et tehakse nagu kreeka pähkleid, aga nad on küllaltki suured. Et kondenspiimaga täitmise jaoks tunduvad kuidagi ulmelised kogused sel juhul... Mõtlesin,et järsku on ikka mingi muu retsept. Küsisin vanemalt ka, aga tema ei mäleta enam. Ütles, et need olid kunagi ostetud komplektis pähkli-, küpsise- ja vahvliraudadega ja neid karudega pole kunagi kasutatudki! Kõik teised on alati kasutuses olnud ja küpsiseraudadel on retsept raudade peal lausa olemas :)
Nii, Sirilin. Abiks oli guugeldus ja mõiste "petšenje miška" :) Retsepte kohe mitu: selline või selline või selline, alustuseks näiteks :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-05-20 20:46:41
16.9.2013 uuris Grete järgmist:
Grete:
Sai soetatud nõukaaegne küpsise vorm. Aga ausalt öeldes ei tea ma ühtegi retsepti ega ka kuidas seda täpselt kasutada,kuna vooluvõrku seda ei ühendata. Kas pannakse siis lihtsalt pliidi peale? Ja kas keegi oskab soovitada mõnda retsepti?
Tõstan tema küsimuse ka siia teemasse ehk õigesse kohta.

Sirilin
Kokaõpilane
2013-05-20 23:25:01
Suur- suur aitäh Pille! Vot ma ei oska kuigi hästi vene keelt ja ei tulnud kuidagi selle peale, et niimoodi otsida. Nüüd imestan oma rumalust :) Tõlkisin just retsepti ära ja proovin kindlasti nädalavahetusel! Veel kord- aitähh!!!
<< 1 | 2 | 3 >