Merle![]() Abikokk 2008-03-26 11:46:35 |
ema ostis mulle linajahu, pidavat väga tervislik olema, sisaldab rohkesti oomega-3 rasvhappeid ja soodustab seedimist. soovitati tarvitada enne hommikusööki, segatuna keefiri/jogurti/mahlaga. äkki on aga kellelgi ideid, kuidas võiks veel linajahu rakendada? | |
Tripsakas![]() Abikokk 2008-03-26 12:02:22 |
Mina olen lisanud putrudele, müslile, sepikutaignale. | |
Kärt![]() Abikokk 2008-03-26 12:14:41 |
Kuskohast seda osta saaks? | |
Spidur![]() Abikokk 2008-03-28 07:43:15 |
mina olen linaseemnejahu ostnud sealt, kus neid astelpajutooteid jms müüakse- Rocca al Mare keskuses ntx, Tartu turuhoones. Ise olen seda pannud leivataigna ja jogurti sisse. Kui kõht on kinni, siis seda soovitatakse. | |
Krissu![]() Kokaõpilane 2008-04-04 20:03:33 |
Mina olen saanud alati Herne tänava Parim Pood'ist. Kõige rohkem meeldib segada joguri ja hapupiimaga kamataoliseks massiks ja siis mõnuga süüa :) Pudru hulka passib ka täitsa hästi. Seedimisele erilist efekti pole täheldanud, kuid nahk ja küüned kiidavad. | |
Sirliiz![]() Abikokk 2008-04-04 21:34:40 |
Seedimise koha pealt ei oska sõna võtta, küll aga soovitatakse linaseemnejahu maoprobleemide korral. Ise segan kas pudru, jogurti või kohupiimakreemi hulka. Viimasel ajal olen ostnud linaseemneid ja neid ise kohviveskis jahvatanud, tegelikult maitsevad ka seemned jogurti sees väga hästi ;) | |
Erik![]() Kokaõpilane 2008-10-06 14:31:30 |
linajahu-ja õli toodetakse ka meil. Lähemat infot saab nr 53321527 | |
Nipitiri![]() Abikokk 2009-01-16 10:16:01 |
Tegin blenderis linaseemnejahu ja ploomimahla kokteili, väga hästi maitses. | |
Profa![]() Abikokk 2009-01-16 12:53:40 |
Külmpressitud linaseemneõli on hea ja tervislik asi, soovitan kasutada. natukene infot • Aitab reguleerida ainevahetust ja viib organismist mürgid välja • Alandab kolesterooli • Sisaldab eeterlikke õlisid ja oomega-3 rasvhappeid • Mõjub hästi kõhukinnisuse, ülehappesuse, haavandtõve korral ja parandab neerude tööd • Välispidisel kasutamisel mõningane põletikuvastane toime Kes peab dieeti kaalulangetamise eesmärgil, siis koos õige toitumise ja piisava liikumisega parandab tulemust. Kasutamine: linaõli kasutatakse mitmetes variantides koos teiste toiduainetega salatites, kuumades roogades (pudrud, küpsetised). Külmpresslinaõlil on spetsiifiliselt natuke mõrkjas maitse, mis tuleneb eeterlike õlide sisaldusest. Linaõli ei tohi termiliselt töödelda! Raviks: raviks kasutamisel tuleb linaõli sisse võtta 1 - 3 korda päevas 1 spl. 15-20 minutit enne sööki. Kõige parem on võtta hommikul. Tarvitada järjest 1,5 - 2 kuud, pidada 2 - 3 nädalat vahet ja siis uuesti. Külmpresslinaõli säilivusaeg on vähemalt 6 kuud. Hoida suletuna pimedas ja jahedas. | |
Kärt![]() Abikokk 2009-02-05 22:55:31 |
Ma olen linaõli iga päev söönud umbes 3 aastat. Iga hommik supilusikatäis õli 20 min enne hommikusööki klaasi veega. See on mul nagu rituaal, kui seda pole võimalik teha (ööbin kodust eemal vms) siis on kohe imelik olla, nagu puudu oleks midagi hommikust. Küüntele ja nahale mõjub väga hästi, samuti seedimisele. Olen tänu sellele kõvasti kaalus kaotanud :) | |
< 1 | 2 > >> |