Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-11 11:40:48 |
[b]PRESSITEADE 6. november 2009. a. Pädaste mõisa kokk Martin Meikas pärjati Eesti kokkade meistrivõistlustel "Aasta Kokk 2009" tiitliga[/b] Eesti kokkade meistrivõistlustel pärjati tiitliga „Aasta 2009 parim kokk“ Martin Meikas. Parima koka mainekas tiitel tuli Pädaste mõisa juba teist aastat järjest – aasta tagasi võitis selle tiitli peakokk Peeter Pihel. 29-aastane Martin Meikas on sous-chef (peakoka abi) Muhu saarel asuva Pädaste mõisa restoranis Alexander. Pädaste mõis on viie tärniga pärjatud luksushotell ja spa. Pädaste mõisa ärijuhi Martin Breueri sõnul on Martin Meikas koos peakokk Peeter Piheli ning sous-chef Kristo Malmiga üks kolmest kokast, kes arendab Pädaste mõisa restoranis Põhjala saarte kööki. Martin liitus Pädaste mõisa meeskonnaga 2002. aastal, pärast Kuressaare Kutsehariduskooli lõpetamist. Praktikakohad erinevates Michelini tärnidega pärjatud restoranides üle Euroopa andsid Martin Meikasele töökogemuse kõrgeimal tasemel. Samas on Martin säilitanud oma sõbralikkuse ja sarmi ning saarlastele omase huumori. „Martin Meikas on Pädaste köögi üks kõige säravamaid tähti,” iseloomustas ärijuht tiitli võitjat. Vaata ka pilti: http://www.flickr.com/photos/padastemanormuhu/4079342655/ Lisainformatsioon: Martin Breuer, Pädaste mõisa ärijuht Tel: (+372) 56 358 747 / 757 E-post: martin@padaste.ee | |
Zapxpxau Abikokk 2010-08-12 15:58:46 |
Käisime Pädastes Meremaja terrassil söömas. Saabusime täpselt avamise ajaks kell 12:00 ja juba olid kaks lauda hõivatud. Meil oli laud broneeritud ja see oli tõstetud murule suure puu alla, kus oli väga mõnus, natuke omaette ja ilusa vaatega. Tund aega hiljem olid kõik lauad täis ja vabu kohti ei paistnud, aga inimesi tuli juurde. Esimese käiguna toodi meile lambalihalõigud salati, Pädaste leiva, peedipesto, mädarõikakastme ja kahte sorti Pädaste näkileibadega. Serveeritud oli toit lahedale puust lauale, selline käsitöö, rustikaalne. See oli minu lemmikkäik, liha oli imehea ja maitsed sobisid suurepäraselt. Kui Pädaste otsustaks oma peedipestot ja mädarõikakastet purgikestega müüma hakata, siis ma oleks küll happy camper :D Teiseks käiguks oli vürtsikas tomatisupp sidruniõliga? Oli vist sidruniõli. Tegemist külmsupiga, kuid mis oli piisavalt vürtsikas, et tunda end pärast päris soojana. Pearoaks serveeriti meile kukeseentega metsseapada koos röstitud juurviljadega. Mõlemad roa osad toodi lauda eraldi pajakeses, kust siis ise endale tõstma pidi. Liha oli pehme ja maitsev, juurviljad (kartulid, porgandid, kaalikad, sibulad) olid kuldsed ja väljast krõbedad, aga seest pehmed. Minul hakkas juba kõht päris täis saama, nii et osa juurvilju jäi meist veel üle. Magustoiduks oli kamaparfait mustikatega. Sellel roal oli ka üks kohalik nimi, mis mulle aga meelde ei jäänud :/ umbes nagu lomade toit? Seal oli veel röstitud pähkleid vist natuke sees. Peale magustoitu mina vaid ägisesin. Teenindus oli kiire, asjatundlik ja naeratuste saatel :) Näiteks kui mina läksin pärast teist käiku mägiveiseid vaatama (näksisid seal kõrval kiviaia taga, noorem oli uudishimulik ja kiikas ikka üle aia), siis teenindaja pani ilusti tähele ja toidud toodi alles siis kui kõik (st. mina ka) olid taas söömiseks valmis. Nõud olid kvaliteetsest Rosenthali portselanist. Piilusin :) nõudefriik ju! :O Ainult head mälestused :) kui nüüd veel seda pestot ja mädarõikakastet ka saaks... Kui lahkuma hakkasime, silmasime et Roman Zaštšerinski oli ka perega sinna suundumas, aga kas vaba lauda ka oli.. inimesi tuli pidevalt! Tasub koht ette broneerida, eriti kui ei jõua kohe avamise ajaks. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-12 19:38:11 |
Ma polegi muljetanud, aga käisime samuti Pädastes paar nädalavahetust tagasi. Sõime nii lõunat Meremaja terrassil (sh Zapxpxau mainitud vürtsikat külma tomatisuppi, mis mekkis hää), mitmekäigulist õhtusööki kui ka hommikusööki. Jäime kõigega - sh teenindusega (ja kõikide teenindajate tähelepanelikkusega me 1,5aastase tütre suhtes) väga rahule. Eriti hea mulje jättis õhtusöök Alexandri restoranis. Võin julgelt öelda, et nii maitsvat gurmeetoitu pole mina Eestis varem saanud. Õhtusöök oli igatahes oma hinda väärt ja tegelikult sellise tasemega restorani kohta igati normaalse hinnaga (st kui ainult sööma minna ja koha peal mitte ööbida, ei tapa). Kiidan väga. Pilte tegin ka, kuigi kahjuks fotokaga, nii et pärast Zapxpxau postitusi ei tahaks nagu üles pannagi :) | |
Redfox Abikokk 2010-08-12 22:33:08 |
hea meelega sööksin ära mõne foto sealsest toidust sest päriselt osta ei jaksa ma seda eluilmaski. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-22 12:14:18 |
Postimees kirjutab: Pädaste ülemkokk käis koos metsseaga trühvleid otsimas Pädaste ülemkokk Peeter Pihel testis ühes Eesti Ekspressi ning kodustatud metsseaga, kas Muhumaal riigikogu liikme Imre Sooääre mõisa aias kasvab maavarana trühvleid. Testgrupi peaspetsina toodi Pädaste mõisaaeda, kus Rootsi trühvlikoerad nädal tagasi suure avastuse tegid, trühvleid leidma Läänemaalt perenaise Ande Arula Ranna rantšost pärit puhastverd kodustatud metssiga Irma, kirjutab Meie Maa. Irma oli testijate teadlik valik, sest trühvlivärki jagavat ainult emased sead, kes arvavad, et see on isase sea suguhormoonide lõhn. Ülima rahuloluga lõppenud päev Pädaste pargis kujunes Irmale kõvaks kündmiseks ja murukamara hekseldamiseks, ent Peeter Pihelile ja lehetöötajale notsu leitud maiuspaladest ei pajatanud. Pihel rääkis Meie Maale, et testi näol oli tegemist algusest lõpuni naljaga pooleks ettevõtmisega, kuna tegelik elu näitavat, et metssiga, kes pole iial trühvlilõhna tundnud, sellega esmakordselt kohtudes ei hullu - sama kehtivat ka trühvli ja inimese puhul. «Kui pakkuda inimesele trühvliga maitsestatud toitu, ei pruugi see talle esmakordselt üldse meeldida või suupärane olla.» Pädaste kasutab oma köögis maitseks Gotlandi trühvlit, mis on kohutavalt intensiivse maitse ning põrgulikult kallis seen - kahe ämbritäie väärtus on miljon krooni. «Me ei suru trühvlit inimestele peale, vaid riivime seda lauas toidule, rääkides temast juttu juurde,» osutas Pihel. Rootsi trühvliteadlane Christina Weden Uppsala ülikooli juurest ja Gotlandi parimad trühvlispetsid Ulla Berglund ja Jane Ekström käisid Saare- ja Muhumaal koos koerte Maggi ja Darwiniga nädal tagasi ning leidsid trühvlimugulaid mitmel pool Saaremaal ja Muhus, Pädaste pargis samuti. | |
Zapxpxau Abikokk 2010-10-30 22:59:36 |
Eesti parima koka tiitel läks kolmandat aastat järjest Pädastesse :D Sander Väärt võitis eile Tallinn FoodFestil. Ma hoidsin neile pöialt, tubli saavutus. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-11 11:41:42 |
Tänane Õhtuleht kirjutab: Imre Sooäär avab Eesti esimese rändrestorani. Ühtlasi kolin selle teema siis talvehooajaks Tallinna & Harjumaa alafoorumisse. | |
Zapxpxau Abikokk 2010-11-11 14:35:57 |
Eh, selle rändrestorani nimeks saab hoopis NEH, mitte Pädaste.. võiks eraldi teema teha ma arvan või kuidagi.. um, vist. Igatahes artikkel tänases Meie Maa ajalehes. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-29 09:45:52 |
Zapxpxau:
Ma võtsin Zapxpxaud kuulda ja tekitasin NEHi jaoks eraldi teema.
Eh, selle rändrestorani nimeks saab hoopis NEH, mitte Pädaste.. võiks eraldi teema teha ma arvan või kuidagi.. um, vist. Igatahes artikkel tänases Meie Maa ajalehes. |
|
Amanda-Riin Kokaõpilane 2011-06-27 16:04:42 |
millised Eesti köögid oleks võrreldavad Alexandri omadega? Äkki keegi satub siia mu küsimust lugema. Pädastesse minek lapsega ja ilma ööbimiseta tundub kuidagi keeruline, kuigi niiväga tahaks | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |