Kohvik CHEZ ANDRE, Küütri 3, Tartu (end. Moka Café)

Cracilis
Postitusi: 109
Abikokk
2012-02-05 18:56:10
Sai ka hiljuti seal suurema seltskonnaga käidud... kõige pirakamaks üllatuseks olid ilmselt veiseliha peale paigutatud vähid. Neid oleks osanud ilmselt kõige vähem oodata. Ja no venna palutud medium plus jäi neil ka saavutamata. Aga muidu oli kõik väga maitsev- pasta, pitsa, karbonaadid.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-06-07 22:33:22
2012. a. juunikuu ajakirjas "Oma Maitse" on Salakuulaja rubriigis üks proff ja üks profaan MOKA külastuse ette võtnud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-03-18 10:27:03
Ajakiri TOIT & TREND, märts-aprill 2013. Kadrianne Jõesaar räägib Moka peakoka Andrus Vahiga (Vahtiga?). Tsiteerin: Igal kokal võiks olla midagi temale iseloomulikku, millega ta põimib oma menüü ja maitsed. See peaks olema miski, mida saab aasta läbi. Ja maasikas on selline vili," selgitab peakokk. Ja veel: Peakokk on valinud risoto serveerimiseks ümara põhjaga kausid, mille kõrval seisavad esialgu arusaamatu otstarbega klaasist päkapikumütsid. Taldriku põhja tõstab ta paar supilusikatäit kastet. "Paljud ei teegi risotole kastmeid, aga mina serveerin kõige alla just kastme. Praegu on see lihakaste pasteediga, nii jäi meile see ilus praetud hanemaksatükk nagu kaunistuseks eraldi, aga oleksime võinud selle hanemaksa ka pasteediga koos kastmesse segada. Kastme keskele niristab maitse tugevduseks sortsu vaarikapüreed. Seejärel tõstab ühte kaussi kena kuhja valget, teise roosat risotot. "Lisan natuke Buffalo juustu," sätib ta kuhjadele mõne tupsu mozzarella't. Selle peale hanemaksatükid. Ja siis garneering: valgele riisile õrn hernevõrse, roosale riisile hernekaunaribad ning punased salatilehed [...] Sellisena võiks toit juba lauda minna. Aga siiski veel mitte. On veel miski, mida saab proovida ja mis aitab meil klaastorbikute mõttest aru saada. "See on juba teadus," teeb Andrus Vaht asja salapäraseks. "Niimoodi ma serveerin ka näiteks jäätist ja sorbeed." Nurgas hakkab surisema väike suitsumasin. Kui masin on soojaks läinud, toidab kokk seda hikkoripuu koorepuruga, seejärel katab roosa risoto portsjoni kupliga ning laseb voolikuga kupli alla hikkoripuu suitsu. Kogu toit omandab tuntava suitsumaitse. Ja kui efektne on serveerida kliendile portsjon udukupli all! "Ma ei suitseta, aga minust on saanud kirglit suitsumees," on ka kokk ise oma masinast vaimustunud. Oh jah. (PS Too roosa risoto on roosa, sest tegemist on vaarikamaitselise maasikarisotoga.)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Triinpvr
Postitusi: 195
Abikokk
2013-03-21 23:00:09
Ja näha saab seda ilu FB-s

laualamp.wordpress.com

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2013-05-02 14:18:00
käisin ja veendusin taaskord, et istuda on seal mõnus ja kokteilid on neil head (koogilett näeb ka ahvatlev välja), aga söök on seal maitse poolest ikka kesine. Sõin miskiseid tortilla rulle, mis pidid olema 3 erineva täidisega, aga maitse poolest tuvastasin ainult soola ja ka kõigi kolme rulli seest paistis vastu midagi praetud keeduvorsti taolist. Laualina oli ka must... Maasikamargariitat võib aga teinekordki sinna jooma minna :P

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-05-17 22:43:43
Endine MOKA CAFE tegutseb nüüd mõnda aega uue nime all, CHEZ ANDRE. Peakokk on sama. Ei hakka uut teemat tekitama, muudan lihtsalt pealkirja ära.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 >