Afandu Kokaõpilane 2008-03-15 16:21:35 |
Kuidas teha ise lavaši? | |
Katja Abikokk 2008-06-22 11:56:18 |
http://nammy.pbwiki.com/Lavash sealse info kohaselt oleks selle kodus valmistamine üsna keerukas.. samas ei usu ma hästi, et Leiburi-mehed endale maa-aluse ahju kuskile ehitanud on :D Leidsin veel ühe lingi http://armenia.ee/ aga vene keelega ei oska ma suurt midagi peale hakata. armeenia köögi all pidavat olema link armeenia leib ja seal siis mingit infot. | |
Dots Abikokk 2008-06-22 14:08:47 |
http://www.cooking.armenia.ee/modules/mastop_publish/?tac=38 valmistamine eeldab siiski spets ahju. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-07 14:19:27 |
Minukiisu:
Kas tuleb kellelegi tuttav ette? Ma suutsin vaid ühe leedukeelse blogipostituse leida, kus lavaššist on õunastruudel tehtud:
Allikas: Tinginiai irgi verda...
Kunagi lugesin kellegi blogist et kastutas lavaši struudli tegemiseks, aga enam ei leia kuidagi üles. Arvan et oli ikkagi eesti blogi. Kas keegi äkki mäletab? |
|
ErleS Abikokk 2010-11-07 15:01:29 |
Ragne blogis on soolase peekoni-juustustruudli retsept, mida ise möödunud aasta lõpus mitu korda tegin ja kiita sain. Maitsed lihtsalt nii klassikaliselt head, et ükski eestlane ei suuda nina kirtsutada, isegi mitte mehed: hapukapsas, muna, peekon, juust. Seega võiks ilmselt lavaši vabalt ka magusate struudlite puhul kasutada. | |
Elis Abikokk 2010-11-07 15:58:26 |
Ma kirjutan siia siis Toit & Trend-is ilmunud Valestruudli retsepti. Kogus: kuuele Vaja läheb: 3 suuremat pirni (südamik eemaldatud ning hakitud või jämedalt riivitud) 1 apelsini koor (või 1/4 tl kaneeli) 2,5 sl+ 1 sl suhkrut 1 muna 1,5 dl peeneks hakitud Kreeka pähkleid või mandlilaaste 50g võid (aseta 20 minutiks sügavkülmikusse) 1 sl sulavõid 2-3 röstsaiaviilust valmistatud saiapuru (ilma koorikuta) 1 lavašš soovi korral Demerara suhkrut Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Sega riivitud pirnid 2,5 sl suhkru ja apelsinikoore või kaneeliga. Lisa hulka pähklipuru. Laota ahjuplaadile küpsetuspaber ning voldi leheks lahti lavašš. Klopi muna 1 sl suhkruga lahti ja määri pintsliga lavašile. Riivi otse lavašilehele ka sügavkülmutatud või, et see võimalikult ühtlaselt jaotuks. Puista peale saiapuru ja siis pirnitäidis õhukese kihina. Jäta lavaš servast umbes 10 cm ulatuses tühjaks. Rulli kokku nii, et lõpetad tühjaks jäänud servaga. Säti see rulli küljele, et täidis ei saaks välja voolata. Määri rull käbedalt sulavõiga ning soovi korral puista peale Demerara suhkrut. Küpseta 200 kraadi juures 10-15 minutit, kuni lavašš on pealt krõbe. Serveeri näiteks jäätisepalliga. | |
Minukiisu Abikokk 2010-11-07 15:59:51 |
ErleS:
Tänan, ErleS, see vist oligi jah Ragne oma, lihtsalt millegipärast arvasin et oli magusa täidisega.
Tegin juba õunatäidisega valmis ja hiljem muljetan blogis ja siin siis ka, kui pildid valmis saan. Ragne blogis on soolase peekoni-juustustruudli retsept, mida ise möödunud aasta lõpus mitu korda tegin ja kiita sain. Maitsed lihtsalt nii klassikaliselt head, et ükski eestlane ei suuda nina kirtsutada, isegi mitte mehed: hapukapsas, muna, peekon, juust. Seega võiks ilmselt lavaši vabalt ka magusate struudlite puhul kasutada. |
|