Merit Kokaõpilane 2008-03-06 12:43:02 |
Äsjaavatud (gurmee)restoran sai Ekspressilt 8,5 punkti. Käisin seal avamisjärgselt kolmandal päeval, ühel natuke privaatsemat sorti üritusel. Ilmselt saab Horisondist üks Tallinna peeneid ja kalleid esindusrestorane, aga see võtab veel aega (üsna peen ja kallis on ta juba praegu). Punkte jagaks nii, et overall mulje 8 ja toit 10. Kindlasti võib natuke vinguda: kohutav muusika, aeglane teenindus (sel õhtul oli pea kõik lauad täis ja pearoog toodi lauda 23.30, restorani jõudsin aga 20.15), tualetis ei leidnud seepi üles ja ilmselt saab seda loetelu jätkata, aga mul kuidagi iseenesest kustuvad halvad mälestused kiiresti. Positiivse poole pealt on tegu imelise vaate ja intiimse interjööriga, teenindajad on meeldivad ja toit täiesti suurepärane! Peakoka tervitus oli lambatartar, mis oli ehk pisut üllatav, sest külma ja toorest lambaliha nagu ei oskaks oodata. Tavaliselt ikka antakse mõni veider kõrvitsa kreemsupp või väike rostbiif paberõhukesel leivaviilul. Igajuhul huvitav. Eelroaks võtsin grillitud kammkarbid, mida pakuti vaniljemaitselise lillkapsapüreega (280.-). Ilmselt oli seal midagi veel, aga täna enam ei mäleta. Sõbranna foie gras patee oli ka maitsev. Pearoogadeks valis kogu laudkond kala. Mina sõin sama mida EE ajakirjanikud ehk „tillis pošeeritud lõhe valge balsamico tõmmise, pehme ürdirisoto ja mini-laimi confit’iga (280.-)”. Kala oli tõeliselt hõrk ja kindlasti ei saa ma seda oma koduköögi katsetustega võrrelda. Risotto oli super ja laimi confit andis mõnusa aktsendi. Üks meist valis puravikurisotto, mis tema, kui väga sageda tipprestoranide külastaja arvates oli kõige parem risotto, mis ta eales söönud. Lisaks on ta veendunud, et alles risotto valmistamise järgi saab koka professionaalsust tõeliselt hinnata. Ka ülejäänud kalaroad said vaid kiitust ja kahvlid ampsudega rändasid seltskonnas ringi, et igaüks erinevaid asju proovida saaks. Desserdid jäid seekord proovimata, aga küll jõuab. Mul on kindel plaan sinna oma aprillikuise sünnipäeva puhul tagasi minna. | |
Pellenovelle Kokaõpilane 2008-03-06 18:03:08 |
Just tahtsin Horisondi teema avada! Horisondi külastamine on absoluutselt KOHUSTUSLIK ja selleks piisab ainult neljast põhjusest: vaade läände, vaade itta, vaade põhja ja vaade lõunasse. Minna tasub hea nähtavusega päeval, päikeseloojangu ajal, õhtuhämaruses, öösel. Ja kui kokteilikõrs suus ja mahlane tuunikalaamps hambus on Tallinna metropoli piisavalt imetletud (ma pakun, et sellega õnnestub mõned päevad ja ööd sisustada), siis tasub põhiroogade juurde asuda. PS Teekonda 30. korrusele palistas umbes 10 inimest, kes mind erinevatel ustel tervitasid ja erinevate usteni saatsid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-01 13:41:55 |
Kuigi restoran on juba paar aastat avatud, siis mina jõudsin sinna esmakordselt alles eelmisel esmaspäeval ehk täpselt nädal tagasi ja seda siis Horisondi/Rannamõisa pressiürituse raames. Ilm oli kole - vihmane ja tuuline, aga sellegipoolest olid vaated lummavad. Ja pakutud suupisted samuti. Ekspressi ajakirjanik Margit Kirsipuu on toreda kokkuvõtte teinud, lugege kindlasti: Linnuroad pilvepiiril Koos kokkamine: Horisondi kokad (vasakult) Andrew Stansbie ja Michael Wilkinson valmistavad koos linnulihablogija Ragne Värki ja Rannamõisa peakoka Ants Uustaluga kuuekäigulist maitsemenüüd. Foto: Vallo Kruuse | |
Aet Kokaõpilane 2014-09-02 21:28:32 |
Eelmisel nädalal sai käidud Horisondis uudistamas nende uuenenud interjööri ja menüüd. Pean tõdema, et üldmulje on üsna sama – glamuurne, väga hea teenindusega fine dining restoran. Interjööris märkab pisut rohkem avarust ja valgust – aga vahe võib tuleneda ka sellest, et mu eelmised kogemused Horisondis pärinevad talvisest ja pimedast ajast. Restoran on saanud ka uue peakoka, kes eelnevalt on samas meeskonnas juba töötanud. Menüüst leiab nii klassikalisi valikuid kui ka põnevaid pärleid (eriti eelroogade menüüst).
Pikemalt kirjutan oma blogis: http://maitseelamused.blogspot.com/2014/08/restoran-horisont-fine-dining-tallinna.html
http://maitseelamused.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-09-13 21:27:17 |
Silja Luide kirjutab tänases EPLis Horisondist: Uus tuul kõrgel Horisondis | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-02-02 20:08:55 |
Swissotel pakub veebruaris austreid: | |