Nämmu Abikokk 2009-12-16 22:39:56 |
Tziiki:
Väga vahva!! Räägi natuke lähemalt mida kasutasid, kuidas tegid. Endalgi varsti plaanis sarnane kingitus. minu esimene lastepärane tort (mis sai tegelikult tehtud täiskasvanud meesterahva sünnipäevaks-aga elevust oli sellegipoolest :) ) http://farm3.static.flickr.com/2591/4189363239_a91a1c68df.jpg Kaie |
|
Tziiki Abikokk 2009-12-16 23:17:20 |
Nämmu:
nagu juuresolevalt pildilt näha võis, siis arenguruumi veel on :)
aga tort iseenesest lihtne: küpsisetort (vaheldumisi Selga heledad ja tumedad küpsised), immutamiseks piimakohv veidikese rummiessentsiga (sööjate hulgas oli ka lapsi), vahele hapukoor+kondenspiim ja kõige peale siis värvitud martsipan-kasutasin toiduvärve. Väga vahva!! Räägi natuke lähemalt mida kasutasid, kuidas tegid. Endalgi varsti plaanis sarnane kingitus. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Chocolatedream Kokaõpilane 2009-12-18 15:09:26 |
ühele neiule homseks originaal pilt on siin. | |
Mimm Kokaõpilane 2010-01-03 14:17:05 |
Mina tegin poja 10-ndaks sünnipäevaks Ämblikmehe tordi. Kihtideks 2 biskviiti, vahele kohupiima-vahukoore kreem ja maasikad. Biskviite immutasin sidrunimaitselise suhkuveega. Ämblikmehe kuju joonistasin martsipanile ja lõikasin välja. Ääred joonistasin sulatatud šokolaadiga üle ja seest värvisin toiduvärvidega. Maitses väga hästi. :)
Käsitöö ja kokkamine, need on minu lemmiktegevused :D |
|
Kardemon Abikokk 2010-01-05 17:01:08 |
Lumememmetort (jäätisetort).
http://kardemon.blogspot.com |
|
Tziiki Abikokk 2010-01-10 13:04:13 |
täiskasvanud meesterahvale, aga siiski lastepärane mõmmitort :)
As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Kairi5000 Kokaõpilane 2010-01-13 14:32:26 |
Lisan mõned pildid enda tehtud lastetortidest Üks mesilane Selle koogi tegemiseks küpsetasin ühe ahjuplaadi suuruse biskviidi. Sellest lõikasin välja mesilase kuju. Kuju lõikasin kolmeks kihiks, immutasin vanillisuhkruga maitsestatud piimaga ja vahele panin paksult kohupiima, vahukoore ja maasika segu, millele lisasin ka zelatiini. Kuju lõikamisest üle jäänud servad tükeldasin ja segasin ülejäänud kohupiima-maasika kreemiga ja selle massiga vormisin mesilase ümaramaks. Siis katsin toidukilega ja jätsin seisma. Mesilase jalad, tiivad jms pritsisin shokolaadist küpsetuspaberile. Ka silmad pidid tulema shokolaadist, kuid suutsin need kokkupanemisel ära murda ja kuna oli kiire siis asendasin need martsipanist väljalõigatud silmadega. Mesilase katsin pealt riivitud shokolaadiga, Mõte oli kasutada tumedat ja piimashokolaadi, kuid riivitult nägid need välja täpselt ühesugused. Et üldse mingid triibud tekiks kasutasin lisaks valget shokolaadi. Mesilase tiibade tõstmine oli ka üsnagi ärev. Kuna silmad olid juba purunenud siis oli hirm suur aga peale nad said. Esialgne mõte oli veel, et tiivad võiks olla pisut püsti, kuid see oli küll liialt palju tahetud :) Üks auto muda sees: Auto all on maasika kohupiima tort. Muda rollis on minu üks lemmik - toorjuustu-shokolaadi kreem. Maitsestamata toorjuust segatud sulatatud shokolaadiga. Lihtne teha ja maitseb hästi nii tordiga kui ka ilma tordita. Olen seda pakkunud ka lihtsalt magustoiduna. Seda kreemi on väga mõnus ka tordile pritsida ja see seisab seal samuti väga hästi ega vaju laiali. Auto ehitamiseks küpsetasin shokolaadi keeksi. Varasemad katsetused on mulle õpetanud, et selliste kujude loomiseks on hea kasutada natuke tugevamat kooki ja seda ei tohi ka väga immutada. Pealt katsin auto martsipaniga. Printsessitort Tüdruku seeliku jaoks vooderdasin suure kausi kilega, ladusin sinna rullbiskviidi viilud ja täitsin kausi maasika- kohupiima- vahukoore seguga. Zelatiini lisasin natuke rohkem, kui tavaliselt, et seelik ikka kindlat püsiks. Pealt katsin koogi Kalevi martsipaniga, mille rullimiseks kasutasin värvilist tuhksuhkrut. See andis "kleidile" armsa roosa kuma. Kaunistused on voolitud värvilisest martsipanist. | |
Qsti Abikokk 2010-01-20 16:16:31 |
Minu hetk tagasi valmis saanud Printsessi-tort. 3 kihti biskviiti, maasikad-vaarikad-mustsõstrad segatud maasikamoosiga ja kohupiima-vaniljekreemi-vahukooresegu. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-20 16:18:58 |
Qsti:
Oh, kui armas!!! Mul on vaja 10 päeva pärast üks kena ja tütarlapselik tort lauale panna :)
Minu hetk tagasi valmis saanud Printsessi-tort. http://static2.nagi.ee/i/p/557/35/13933981403aef_s.jpg 3 kihti biskviiti, maasikad-vaarikad-mustsõstrad segatud maasikamoosiga ja kohupiima-vaniljekreemi-vahukooresegu. |
|
Spidur Abikokk 2010-01-23 20:38:51 |
Minu poisi esimeseks sünnipäevaks tegime sellise tordi. Thredahlia blogist sain hea nipi ja söetablett musta toiduvärvina on tõesti ideaalne :). Kaheks lõigatud biskviidi vahel oli metsmaasikamoos vahukoore, kohupiima ja hapukoorega. Peal india pähklitest tehtud martsipan. | |
<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 > >> |