Amööb Abikokk 2008-04-14 13:22:53 |
Betty:
Pistan näpu sisse :D
Aga kui tõsisemalt rääkida, siis katsetan enne imepisikese tükiga. Kui kiirelt särisema ei hakka, siis pole veel piisavalt kuum. Kuidas te teate, et õli sobiva temperatuuriga on? Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Merilin Abikokk 2008-04-14 14:21:56 |
Amööb:
:D:D:D
Kui on liiga külm, siis jääb tainas õline, kui liiga tuline, siis jääb keskelt tooreks ja kõrbeb väljast.
Mina proovin tainatilga või saiatükiga, kui säriseb, siis kuumust vähemaks ja hakkan küpsetama (jälgides, et temperatuur liiga madalale ei kukuks). Pistan näpu sisse :D Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Betty Abikokk 2008-04-14 16:14:59 |
Proovisin ka saiatükiga, aga ju jäi õli ikkagi liiga tuliseks. Ühesõnaga pontšikud lähevad kordamisele :) | |
Qsti Abikokk 2008-04-16 11:51:56 |
Eile lugesin kahest erinevast kohast, et kui saiatükk "poole minutiga" või "umbes paari minutiga" pruunistub siis on õli parajalt kuum :rolleyes: :mad: . See pool minutit tundub kuidagi õigem aga minusugusele peaks küll kirjas olema ka see "saiatüki" suurus. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-16 13:44:33 |
Qsti:
Õli peaks olema 175-180kraadine. Mina testiks ca 1 cm saiakuubikuga ja küpsetaks 1 minutit - selline aeg on briti allikatest meelde jäänud.
Eile lugesin kahest erinevast kohast, et kui saiatükk "poole minutiga" või "umbes paari minutiga" pruunistub siis on õli parajalt kuum :rolleyes: :mad: . See pool minutit tundub kuidagi õigem aga minusugusele peaks küll kirjas olema ka see "saiatüki" suurus. |
|
Qsti Abikokk 2008-05-02 13:15:47 |
Meil oli siis eile vappu puhul traditsiooniliselt nii sima (mehe tehtud) kui munkit laual ja pontsikud tegin siinse suussulavate kohupiimapontšikute retsepti järgi. Ühtlasi oli see pontšikute küpsetamine mu elu esimene kogemus õlis küpsetamisega, õli temperatuuri kohta polnud mul mingit aimu, saiatükikest küpsetasin minutijagu ja see muutus kuldpruuniks ning krõbedaks, sellest järeldasin, et võin küpsetama hakata. Hirmust, et õli -> köök -> mina põlema süttime sain ma lahti aga alles siis kui küpsetamise lõpetasin, potikaas oli leekide kustutamiseks valmis pandud :D . Esimese korra kohta õnnestus vist päris hästi, seest said küpseks ja läbinisti õlist ei nõretanud (niivõrd kui seda saab pontšikute kohta üldse öelda). Maitse poolest meenutasid mulle natuke pannkooki. Välimusest niipalju, et kõik mu (ümmargused) pontšikud olid väikeste sabade ja sarvedega. :P | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-03 09:27:28 |
Spidur tegi hiljuti väga ahvatlevaid kohupiimapalle-pontšikuid, mine piiluge. Retseptiks see Ida Savi variant. | |
Leevike Kokaõpilane 2008-12-30 15:06:54 |
No niii maitsvad tulid, sellised õhulised ja lausa suus sulavad. Kausitäis oli meil kolme peale (mina, mees ja laps) ainult nuustata | |
Zapxpxau Abikokk 2008-12-30 18:27:17 |
Tegin eelmine nädal Thomas Kelleri retsepti järgi (The French Laundry) kaneelisuhkruga sõõrikuid (Cinnamon-sugar doughnuts), tainas võtab kaks päeva, esimene päev segad kokku ja sõtkud pisut, teine päev lõikad välja ja küpsetad. Raamatus ütleb, et saab umbes 6 sõõrikut, aga tegelikult saab rohkem, kuskil 10. Ja ma tegin täpselt sama suure rõngaga nagu raamatus kirjas. Olid väga maitsvad! Lähevad kordamisele, aga mitte kohe. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-30 18:28:28 |
Leevike:
Leevike, mis retsepti Sa kasutasid?
No niii maitsvad tulid, sellised õhulised ja lausa suus sulavad. Kausitäis oli meil kolme peale (mina, mees ja laps) ainult nuustata |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |