metallist teefiltrid

Pille
Postitusi: 16220
Nami-Nami peakokk
2008-02-01 11:25:10
Kasutaja RAGNE 11.1.2004:
Tere! See pole küll päris kokandus-teema, aga köögiga seonduv küll. Olen aktiivne tee jooja ja kasutan tee tegemiseks metallist teefiltreid. Ajapikku kasutades muutuvad nad tumedamaks, kas on kellegil nõuandeid, kuidas neid jälle puhtaks saada?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2008-02-02 11:04:20
Minu kogemus on, et neid tuleb lihtsalt tugevama harjaga korralikult küürida ja saab puhtaks küll. Interneti foorumites on veel soodat soovitatud ja ka igasugust kodukeemiat, aga ka nendega tuleb lihtsalt aega ja vaeva näha ja muudkui küürida.

http://www.perenaine.ee/

Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-06-20 22:44:51
sooda ja sidrunimahlaga olen mina puhtaks saanud :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Maris
Postitusi: 305
Abikokk
2008-06-24 19:49:49
Ma küll ei pretendeeri tee-eksperdi tiitlile, aga olen paari erineva inimese käest kuulnud, et tegelikult ei peagi teekanne ja -sõelu puhtaks saama. Eriti kurjast pidavat olema nõudepesuvahendi kasutamine. Ma arvan, et see teooria ei saa kehtida klaasist teekannude kohta, mis on valmistatud pigem uhke disaini eesmärgil, aga keraamiliste või savist või malmist kannu vms pidavat lihtsalt veega üle loputatama. Puhtaks saab ka rätiku või majapidamispaberiga hõõrumisel.
Täpik
Postitusi: 243
Abikokk
2008-08-19 11:47:36
Minule õpetas kunagi üks vene arst keda oli omakorda harinud üks hiina nõelraviarst, et iagsugune filtri lisamine rohelisele teele on lausa kurjast. Tee tuleb panna kannu lahtiselt, et ta saaks vabalt hingata. Kõige pealt tuleb kuum vesi peale ja kiiresti ära valada. Siis valada kuum vesi uuesti ja segada. Enne tassidesse valamist tuleks veelkord ümber kallata, et tee hingata saaks. Kurnamine toimub enne tassi valamist. Loomulikult peaksid kõik teega kokkupuutuvad nõud kuumad olema.