Zapxpxau Abikokk 2012-12-10 22:43:17 |
Ma ei tea mis teil seal pealinnas toimub, aga Saaremaa lihatööstus müüb iga aasta sooli, oma vabrikupoes. Pole kunagi defitsiiti olnud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-12-11 10:14:17 |
Siin pakutakse soolatud sea- ja lambasoolikaid: Veikand (Pärnu firma). | |
Karnivoor Abikokk 2012-12-11 16:21:21 |
Profa, kas sa see aasta sügis-talv oled ka Keskturult soolikaid saanud? Ma olen mitu korda jahtimas käinud ja pole õnne olnud. | |
Fre Abikokk 2012-12-12 01:18:04 |
Selline eriti dumbuser küsimus et kui maal on nädalavahetusel lambatapp siis kuidas sealt lamba seest see õige soolikas leida ja mis sellega tegema peaks et ta vorstiteoks kasutuskõlbulik oleks? | |
Ilse Abikokk 2012-12-12 09:02:10 |
Fre:
Kui Sa nad üles leiad :D Milles ma ei kahtle, siis siin ma natuke kirjeldan seasoolte puhastamist. Ma arvan, et eks lambasoolega on ikka sama lugu, kuigi ma ise pole lambasooli veel kasutada saanud aga lootust on ;)
Soolikatel tuleb kõigepealt muidugi suurem sodi voolikust jooksva veega välja pesta.
Vere võtmisel peab verd kiiresti jahutama, mis tähendab pidevat segamist verevõtu ajal. Natuke soola ei tee ka paha. Praegu on seda lumehanges hea teha.
Selline eriti dumbuser küsimus et kui maal on nädalavahetusel lambatapp siis kuidas sealt lamba seest see õige soolikas leida ja mis sellega tegema peaks et ta vorstiteoks kasutuskõlbulik oleks? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-12-12 11:04:23 |
Ilsu:
Just. Veidi lihtsam oleks seda teha, kui kõik soolikad silme ees. Kui ma aasta alguses hägist tegin, siis oli mul "terve" lamba sisikond musta suure kilekoti sees ja ma seal pimesi kobasin, et neid õigeid osi leida. Ühe mao võtsin ikka valesti, no liiga tagant otsast :P
Fre:
Kui Sa nad üles leiad :D Milles ma ei kahtle, siis siin ma natuke kirjeldan seasoolte puhastamist. Ma arvan, et eks lambasoolega on ikka sama lugu, kuigi ma ise pole lambasooli veel kasutada saanud aga lootust on ;)
Soolikatel tuleb kõigepealt muidugi suurem sodi voolikust jooksva veega välja pesta.
Vere võtmisel peab verd kiiresti jahutama, mis tähendab pidevat segamist verevõtu ajal. Natuke soola ei tee ka paha. Praegu on seda lumehanges hea teha.
Selline eriti dumbuser küsimus et kui maal on nädalavahetusel lambatapp siis kuidas sealt lamba seest see õige soolikas leida ja mis sellega tegema peaks et ta vorstiteoks kasutuskõlbulik oleks? |
|
Fre Abikokk 2012-12-12 12:06:13 |
Novot, Pille, ma kahtlustan ka et ma äkki saan mingi vale detaili. Ja kuna ma ise ei kavatse sinna käppapidi kallale minna siis pean andma täpseid juhtnööre. | |
Ilse Abikokk 2012-12-12 13:15:40 |
No soolikad leiab üles:) Mao ja muuga on võib olla keerulisem. Ja kui saad mõne "vale" detaili, siis tegelikult on seal kõik söödav, kui korralikult puhtaks teed:) Juhtnöörideks anna siis korraldus pikk peenem vorstilaadne osa ühes tükis välja arutada ja voolava veega seest sodi välja pesta (kui muidugi juhtnööre vaja on, sest see kes juba looma nülib peaks ikka ise teadma mis seal sees on) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-12-02 10:59:17 |
Artikkel Päevalehes: Kodune vorstitegu pole mingi tuumateadus (detsember 2011) | |
Ilse Abikokk 2014-11-17 15:22:44 |
Vinnutasin chorizot kodus;) Sama retsepti järgi vorstid, mis "kuivasid" lahtiselt külmikus paar päeva sai ka ahjus smooritud. Mõlemad on väga head. [url=https://flic.kr/p/pD4Gfg][ [url=https://flic.kr/p/p9kGu1] | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |