Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-31 23:44:42 |
Kasutaja BIRGIT 13.7.2006:
Kas Sulle apelsinid maitsevad, Birgit? Kui jah, siis proovi kindlasti apelsinimarmelaadikooki - see on üks mu lemmikuid, hea mahlane šokolaadikook.
(Vastatud 14.7.2006)
mul on küsimus. kas keegi oskab soovitada mõnda head šokolaadikoogi retsepti, mis ei sisaldaks väga palju kreemi, aga samas ei oleks ka väga kuiv. |
|
Spidur Abikokk 2008-03-13 06:44:48 |
kust sa seda kvaliteetset apelsinimarmelaadi ostnud oled või teed seda ise? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-13 08:29:05 |
spidur:
Spidur - elasin aastatel okt 1998- sep 1999 ja okt 2000 - sep 2006 Šotimaa pealinnas Edinburghis. Seal on Sevilla Orange Marmelade ehk siis mõruapelsinidest tehtud marmelaadid saadaval igas toidupoes.
Lähen ja uurin, kas siin ka midagi sarnast leida võiks..
kust sa seda kvaliteetset apelsinimarmelaadi ostnud oled või teed seda ise? |
|
Spidur Abikokk 2008-03-19 17:54:33 |
Äkki lasen oma Šotimaal elaval õel järgmine kord Eestisse külakostiks kaasa tuua.... | |
Nipitiri Abikokk 2008-03-20 10:36:04 |
Üks minu hoidiste-teemalisi kõrghetki oli paar aastat tagasi, kui veebruaris Sevillas käinud pereliige tõi kaasa paar kilo Sevilla apelsine (ise korjas mahakukkunud vilju kuskil kloostriaias). Tegime siis suure laari "õiget" apelsinimarmelaadi, ja kuigi ennast kiita pole ilus, siis nii head pole enne ega pärast seda saanud ;) Tegin GF retsepti järgi, mis ei olnud see, vaid terved apelsinid koos kõigega lõigati pooleks ja seejärel peenikesteks viiludeks (terav nuga abiks), siis leotati ja viimaks keedeti suhkruga. Õnneks või kahjuks pole üritust korrata saanud, sest a) siin Sevilla apelsine ei müüda ja need on tavaliste söögiapelsinidega võrreldes ikka hoopis teised loomad (tigedalt tulihapud ka küpsest peast) ja b) keegi pole sobival hooajal Sevillasse sattunud. Ja tegelikult on kohvritäite apelsinide välismaalt kaasatassimine ikka rohkem ühekordne eksperiment :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-09 17:16:20 |
Pille:
Juhheiii - NOPis on juba mõnda aega müügil Bonne Maman sarja mõruapelsinimoos. Mul hakkab esimene purk kohe-kohe otsa saama :)
spidur:
Spidur - elasin aastatel okt 1998- sep 1999 ja okt 2000 - sep 2006 Šotimaa pealinnas Edinburghis. Seal on Sevilla Orange Marmelade ehk siis mõruapelsinidest tehtud marmelaadid saadaval igas toidupoes.
Lähen ja uurin, kas siin ka midagi sarnast leida võiks..kust sa seda kvaliteetset apelsinimarmelaadi ostnud oled või teed seda ise? |
|
Netcat Abikokk 2009-04-10 11:17:30 |
Minuarust on seda Stockmannis aastaid müügil olnud, kuigi vahel ühe ja vahel teise tootja oma.
Olen ostnud ka ja igakord on alguses - juhhei kui hea... ja aasta hiljem viskan vanaks läinud moosijäänuseid kapi taganurgast välja. Nähtavasti oleks seda koogiretsepti pidanud varem nägema. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-10 20:50:21 |
Netcat:
oh jah. ma olen siis ikka täitsa pime, sest kuigi Bonne Maman sarja moose olen Stockis näinud küll, siis seda apelsinioma mitte :( Järgmisel korral vaatan hoolsamalt :)
Igatahes tänud vihje eest, Netcat!
Minuarust on seda Stockmannis aastaid müügil olnud, kuigi vahel ühe ja vahel teise tootja oma. Olen ostnud ka ja igakord on alguses - juhhei kui hea... ja aasta hiljem viskan vanaks läinud moosijäänuseid kapi taganurgast välja. Nähtavasti oleks seda koogiretsepti pidanud varem nägema. |
|
Rebane Abikokk 2014-05-24 14:43:37 |
Tegin prantslaste riz-au-lait eeskujul mõnusat riisipudingut mõruapelsinimarmelaadi ja kookospiimaga. Või noh, oleme ausad, tegu on täitsa tavalise vana hea riisipudruga, mis potis kaua haudunud ja tänu kookosele kreemine ja apelsinidele mõrkjas on. :)
Jahtunud pudingu panin klaastopsidesse ja külmkappi hommikusi näljaseid ootama.
Jazzino. teen. naudin. |
|