Mann Abikokk 2008-09-24 12:19:55 |
huvitav oleks teada, mida mõeldakse rikkaliku all :) | |
Juc Abikokk 2008-09-24 12:25:25 |
Mann:
Tõesti! Kui ära proovid ja teada saad, siis anna meilegi teada. Minul siin suure tõenäosusega hobusesöömiseks ei lähe :) huvitav oleks teada, mida mõeldakse rikkaliku all :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Mann Abikokk 2008-09-24 12:49:45 |
ma olen söönud, a miskit rikkaliku ma ei täheldanud, suht tavaline, pisut maitse teine. a ma proovin nädalavahetusel itaalias uuesti, äkki hakkab miskit maitsenäsadele :) | |
Riinyke Kokaõpilane 2008-11-30 01:46:54 |
Ma olen söönud kuivatatud hobuseliha. Päris hea oli. Iseloomulik maitse oli täitsa olemas. Ikka teise maitsega kui kuivatatud veiseliha. Keegi pole patrioot tühja kõhuga. |
|
Lilly_Munster Abikokk 2009-01-21 13:03:30 |
Hobuse liha võib teha vabalt vesisega samal viisil, hobusesteak piprakastme ja friikatulitegaga jne :) Belgalsed teevad päris palju hobusest sibulaklopsi sugulast (paardensoverij): 1 kg hobuseliha tükke 2-3 sibulat võid 1 väike pudel (1/4 l) õlut "jämedat" sinepit 1 viil saia-sepikut loorberileht, tüümiani, pipart, soola. Hobuseliha pruunistada, lisada klaasiaks praetud sibulad ja pudel õltut. Lisada maitseained ja sinepiga määritud saiaviil. Hautada, kuni liha on pehme, hobune võtab tavaliselt ikka tunni aega. Lauale võib panna friikartulite ja õllega :) | |
Seenekas Abikokk 2012-01-10 13:53:52 |
Viimasel hobusõprade õhtusöögil tuli teema jutuks. Et mida on mõistlik teha hädatapuhobusega. Variandid on saata Väike-Maarjasse (pidi olema kole see äraviimine ja teinekord tuleb mitu päeva autot oodata, kulukas ka lisaks), maha matta (igal pool ei lubata ja reeglina enamasti ei lubatagi), müüa lihaks Maalehes kuulutavale ise kohale tulevale liha kokkuostjale või ise/lasta oma koertel ära süüa. Metsloomadele koduloomadae liha söögiks viia ei ole meil lubatud. Üks inimene seltskonnast ei olnud nõus hobuseliha üldse sööma, teised jõudsid üksmeelsele järeldusele, et siiski võiks see, siis juba "lihakeha", minna pigem edasisse ringlusse. Üksmeelselt oldi nõus, et oma hobust süüa ei suudetaks ja tuttava oma ka mitte, aga suvaline nimetu hobuseliha oli kõigile huvitav, et võiks proovida. Üks inimene oli ka söönud, aga tal polnud sellest mingeid emotsioone - olevat lihtsalt liha olnud. Lõpuks enamus meist olid ju ära proovinud ruunamisest jäänud saadused või need oma koertele söötnud. | |
Ilse Abikokk 2012-01-10 15:19:09 |
Seenekas:
Meil on siin firmas sama teema lehmadega... mitte et ei suuda süüa aga see kord, et hädatapu looma ei saa muidu arvelt maha, kui Märjamaale pead saatma või siis aksepteeritud tapamaja võtab ta sult vastu ja ..... see aga maksab ja mitte vähe ja nüüd oleme paar korda viinud ühte väikesesse lihatööstusesse, kellel tapmisõigused olemas ja saab looma ilusti arvelt maha. See maksab samuti, umbes samapalju kui Märjamaale viimine aga sealt saab vorsti tagasi:D ja siis oleme vorsti oma töötajate vahel lihtsalt laiali jaganud, müüa seda muidugi jälle me ei võiks.. oleks erisoodustus ja mis iganes.
Pika jutuga tahan seda öelda, et häkki teie hädatapu hobused sünniks vorstiks? ja võibolla saaks mõne väiksema lihatööstusega kaubale . Oma looma on raske söögiks valmistada, seda ma mõistan aga kui vorstina mõnel tähtsal sündmusel ta laual on... vaibolla polekski nii kole ja mis kõige tähtsam... oleks ikka väärilisem lõpp loomale kui koerad vai märjamaa.
Viimasel hobusõprade õhtusöögil tuli teema jutuks. Et mida on mõistlik teha hädatapuhobusega. Variandid on saata Väike-Maarjasse (pidi olema kole see äraviimine ja teinekord tuleb mitu päeva autot oodata, kulukas ka lisaks), maha matta (igal pool ei lubata ja reeglina enamasti ei lubatagi), müüa lihaks Maalehes kuulutavale ise kohale tulevale liha kokkuostjale või ise/lasta oma koertel ära süüa. Metsloomadele koduloomadae liha söögiks viia ei ole meil lubatud. Üks inimene seltskonnast ei olnud nõus hobuseliha üldse sööma, teised jõudsid üksmeelsele järeldusele, et siiski võiks see, siis juba "lihakeha", minna pigem edasisse ringlusse. Üksmeelselt oldi nõus, et oma hobust süüa ei suudetaks ja tuttava oma ka mitte, aga suvaline nimetu hobuseliha oli kõigile huvitav, et võiks proovida. Üks inimene oli ka söönud, aga tal polnud sellest mingeid emotsioone - olevat lihtsalt liha olnud. Lõpuks enamus meist olid ju ära proovinud ruunamisest jäänud saadused või need oma koertele söötnud. |
|
Profa Abikokk 2012-01-10 15:34:54 |
Minul on vinnutatud hobuseliha tihe ja tavaline õllekõrvane. Ostan Adavere lihapoest, sinna jõuab ta Soomest. Kuna ise hobuseid ei kasvata, siis süümepiina aspekti mämgu ei tule, st. kui keegi müüb, olen hobusevorsti valmis ostma küll. | |
Seenekas Abikokk 2012-01-10 17:38:45 |
Ilsu, õnneks neid hädatappe juhtub väga harva, aga ikka vahel juhtub. :( Ptui-ptui. Ja hobuse nö. "arvelt maha saamine" on oluliselt lihtsam. Profa, mul ka erilisi süümekaid ei ole. :) Liha on liha. Põikasime sõbrannaga suvel spetsiaalselt möödasõidul Adaverre sisse, aga kahjuks oli sel päeval pood suletud. Mõlemad hobuseomanikud ja piisavalt uudishimulikud. Ajaga hindad natuke asju ümber ja eriti selles valguses, et kui tõesti SEE hetk käes on, siis mis kõige mõistlikum on ja endale süümekaid ei tekita. Kolm päeva Väike-Maarja utiliseerimiskoha laibaautot oodata võib ikka päris jube olla, eks (on juhtunud). Natuke ilusat ka hobustest: http://www.youtube.com/watch?v=eEytZ9WGvWI&feature=player_embedded Loodan, et OT-d pahaks ei panda. :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-03-04 13:32:57 |
Huvitav lugemine BBC lehel: Paris chefs kickstart a horsemeat gastro-trend Siin hobuseliha raieskeem: Hobuseliha tarbimine eri riikides: Hobuseliha kasvatamine inimtoiduks eri riikides: | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |