Sotlane Kokaõpilane 2009-01-09 19:31:17 |
Viimasel ajal külastanud 2-l korral ja ei kahetse, kõik oli parim, mis olla võis - toit, vein, teenindus ja peakoka selgitused. Võrreldes Stenhusiga - mujal pole viimastel aegadel lihtsalt käinud nagu öö ja päev. Öö on päev ja Stenhus tume öö kogu oma kentsaka teeninduse, kallite toitude ja ebasobivate veinidega. Julgen soovitada Restorani Ö kuid arvestada tuleb üle keskmise väljaminekuga, aga sissetulek parim. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-05 10:36:19 |
Üldsegi mitte otseselt restoraniga seotud, aga tänases Postimehes on väga armas kirjutis Ö peakoka Romani sulest: Roman Zaštšerinski: maa teistmoodi päikesega. Muide, Roman on ka Nami-Nami registreerunud kasutaja, kes on kaks korda külalisraamatus sõna võtnud :) | |
Nipitiri Abikokk 2009-09-12 00:37:02 |
Pärast tänaõhtust degustatsioonimenüüd olen ka veendunud, et tegemist on Eesti hetke parima restoraniga. Ainuke, mis erilist muljet ei avaldanud, oli magustoit (kohupiima-brüleekreem värskete maasikate ja sorbetiga), aga võis ka olla, et kõht oli juba liiga täis. Tegime oma elu lihtsaks ja lasime degustatsioonimenüü kõrvale ka veinid valida restoranil, sobivus veini ja toitude vahel oli suurepärane. Ise ilmselt poleks osanud sama valikut teha (no kes teist valiks angerja juurde Põltsamaa õuna-dessertveini?) ja osa elamust oleks jäänud saamata. Lisaks tuleb esile tõsta rukkileiba pohladega. Siinkohal tervitused & palju jõudu peakokale ja ülejäänud restoraniperele. | |
Nipitiri Abikokk 2011-06-02 14:33:39 |
Ö jätkuvalt heas vormis. Seekordse külastuse "leid" oli Ribolla Gialla - tellisime kerge kõhklusega, sest lauakaaslaseks oli just Trieste piirkonnast pärit itaallane, kelle sõnul see vein hästi transporti ei talu. Sobis väga hästi pearoogadeks valitud kalatoitudega. Ö teenindus jätab alati erakordselt hea mulje - tähelepanelik, kuid samas vaba ja mitte pealetükkiv. Loodetavasti läheb restoranil ikka hästi - meie külastuse ajal oli sööjaid üsna vähe, aga selles võis süüdi olla ka aeg, pühapäeva (hilis)õhtu. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-12-07 10:48:48 |
PRESSITEADE 06.detsember 2012 Restoran Ö avas 10-nda sünnipäeva puhul toiduteemalise fotonäituse Alates käesolevast nädalast kuni jaanuari lõpuni on restoranis Ö avatud toiduteemaline fotonäitus, mis valmis restorani 10-ndaks sünnipäevaks. Näitus sündis koostöös fotograaf Jüri Seljamaaga, kompositsiooni osas tegi oma debüüdi Restoran Ö peakokk, Roman Zaštšerinski ise. Kogu teostus toimus restorani ruumides ja kasutati vaid menüüs olevaid komponente. Ö 10-ndaks sünnipäevaks valminud fotoseeria eesmärgiks on rõhutada toidu visuaalset tasandit, mis on asjaosaliste sõnul väga oluline, kuid ometi pahatihti tahaplaanile jääv osa kulinaarsete elamuste juures. Näitus on avatud kuni jaanuari lõpuni ja päädib heategevusliku oksjoniga. Restoran Ö on seoses väärika aastanumbri täitumisega muutnud täies mahus nii oma menüüd kui sisekujundust. Peakokk Roman Zaštšerinski sõnul on uus menüü peegeldus tema enda isiklikust maitsest ja mõttelaadist. „Oleme Ö algusaegadel liikunud Skandinaavia stiilis roogadelt rahvusvahelistele ja sealt edasi peatunud juba pikemalt kaasaegsel Eesti köögil. Praegune Ö hindab väga kodumaist kvaliteetset toorainet ja samas ka maailmatasemel praktikaid, jäädes oma olemuselt siiski pigem põhjamaiseks. Ö praegune menüü on peegeldus sellest, mida ma ise sisimas tunnen ja väärtustan, “ütleb Zaštšerinski. Restoran Ö on avatud alates 2002 aasta detsembrist. Sel teekonnal on Ö läbinud mitmeid erinevaid etappe jõudes üsna ruttu kohaliku köögi ja tooraine modernsemate tõlgendusteni, olles ka üheks esimestest Eesti köögi propageerijatest. Alates 2008-st aastast kuni tänase päevani on Ö olnud Tallinna parimate restoranide esikümnes. Peakokaks on palju tunnustust pälvinud Roman Zaštšerinski. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-12-11 11:02:01 |
Pixike kirjutas 8. novembril 2012:
Pixike:
Käisin restode nädala raames ja oma sünnipäeva puhul neljase seltskonnaga Ö-s ja jäime kõik väga rahule. Menüüs olid suitsuangerjas, veis pardimaksaga ja martsipanikook, lisaks veel paar amouse-bouche´i. Millegi pealt poldud kokku hoitud, kõik maitses ülihää ja nägi kena välja. |
|
<< < 1 | 2 > |