Vandiste Abikokk 2010-12-12 19:37:25 |
Tegin täna topeltkoguse (oma uue "koduabilisega :D) Inglise puuviljakeeksi. Küpsetasin ettenähtust kauem, kuna mul on kogemus, et ahi millegi pärast retseptis ettenähtud ajaga ei küpseta keekse ära. Panin nad sahvrisse laagerduma. Loodan, et maitse on hää. Taignakausi igatahes limpsisid lapsed täiesti puhtaks. | |
Eva Abikokk 2010-12-13 11:12:41 |
Ideid Perenaine.ee kogust | |
Kylli K Kokaõpilane 2010-12-19 10:53:00 |
Zoozi, kuidas tegid heeringat laimiga? Mul jäi piprane sinep kahjuks kibe, kohalikust sinepipulbrist tegin. Apeslinilikööri tegin jt asju veel plaanis. Ei jõua seda foorumit ja teemat ära tänada, tänavune kingitegu tänu sellele puhas rõõm. Kui endale piltide lisamise selgeks teen, saan ehk omalt poolt ka kasulik olla, praegu parasiteerin muudkui võttes ja võttes. | |
Zoozi Abikokk 2010-12-19 10:55:09 |
Kylli K:
Ma peast ei mäleta, aga otsin hiljem retsepti üles. Huvitav, et Sul sinep kibe jäi. Kasutan ka tavaliselt kodumaist sinepipulbrit. Pulber vana ei võinud olla?
Zoozi, kuidas tegid heeringat laimiga? Mul jäi piprane sinep kahjuks kibe, kohalikust sinepipulbrist tegin. Apeslinilikööri tegin jt asju veel plaanis. Ei jõua seda foorumit ja teemat ära tänada, tänavune kingitegu tänu sellele puhas rõõm. Kui endale piltide lisamise selgeks teen, saan ehk omalt poolt ka kasulik olla, praegu parasiteerin muudkui võttes ja võttes. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-19 11:55:25 |
Zoozi:
Kylli, sinep tahab paar päeva "laagerduda" ja hingata, siis maheneb maitse (muutub vähem kibedaks). Äkki maitsesid kohe peale kokkusegamist?
Kylli K:
Huvitav, et Sul sinep kibe jäi. Kasutan ka tavaliselt kodumaist sinepipulbrit. Pulber vana ei võinud olla?Mul jäi piprane sinep kahjuks kibe, kohalikust sinepipulbrist tegin. |
|
Vernanda Abikokk 2010-12-19 14:42:26 |
Pille:
kust te seda sinepipulbrit saate?
Zoozi:
Kylli, sinep tahab paar päeva "laagerduda" ja hingata, siis maheneb maitse (muutub vähem kibedaks). Äkki maitsesid kohe peale kokkusegamist?Kylli K:
Huvitav, et Sul sinep kibe jäi. Kasutan ka tavaliselt kodumaist sinepipulbrit. Pulber vana ei võinud olla?Mul jäi piprane sinep kahjuks kibe, kohalikust sinepipulbrist tegin. |
|
Zoozi Abikokk 2010-12-19 15:42:03 |
Vernanda:
Vernanda, ma viimati ostsin kodumaise sinepi Stockmannist. Colmansi sinepipulbrit on saada kindlasti Stockmannist ja Kaubamaja toidumaailmast. Prismas ja Rimis oli ka vanasti.
Kylli, leidsin retsepti :)
Laimiga marineeritud heeringas, ma ei ole kahjuks juurde kirjutanud, millisest raamatust retsept pärit on.
2 suurt tervet soolaheeringat
2 väikest tavalist või punast sibulat (punane jääb ilusam)
1 laim
marinaad:
0,5 dl 30% äädikat
4 dl vett
1,5 dl suhkrut
2 loorberilehte
1 sl erinevaid piprateri- musta, valget, rohelist ja roseepipart
Sega kokku marinaad, lase korraks keema tõusta ja seejärel jahtuda. Eemalda heeringate küljest uimed, sisikond ja õhuke kõhuäär. Pese kõhuäär ning kuivata köögipaberiga. Tükelda kalad põikisuunas koos selgrooga. Lao tükid purkidesse vaheldimisi sibularõngaste ja õhukeste laimiviiludega. Kalla marinaadiga üle ja lase mõned päevad külmas maitsestuda.
Pille:
kust te seda sinepipulbrit saate?Zoozi:
Kylli, sinep tahab paar päeva "laagerduda" ja hingata, siis maheneb maitse (muutub vähem kibedaks). Äkki maitsesid kohe peale kokkusegamist?Huvitav, et Sul sinep kibe jäi. Kasutan ka tavaliselt kodumaist sinepipulbrit. Pulber vana ei võinud olla? |
|
Mari-Liis Abikokk 2010-12-19 15:43:11 |
Vernanda:
sinepiplaastri seest :D
tegelikult toidupoes täitsa olemas, kuivainete juures. Tavaliselt seal, kus kaljapulber, kuivpärm jms.
kust te seda sinepipulbrit saate? |
|
Profa Abikokk 2010-12-20 10:19:36 |
Mari-Liis:
Mina tegin viimati sinepit kah poe sinepipulbrist ja õuntest.
Vernanda:
tegelikult toidupoes täitsa olemas, kuivainete juures. Tavaliselt seal, kus kaljapulber, kuivpärm jms.kust te seda sinepipulbrit saate? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-20 10:29:22 |
Mari-Liis:
Ja eesti toodetele omaselt on see enamasti "atraktiivses" kilekotis, sinepipruuni sildike peal ;)
Vernanda:
tegelikult toidupoes täitsa olemas, kuivainete juures. Tavaliselt seal, kus kaljapulber, kuivpärm jms.kust te seda sinepipulbrit saate? |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |