Gruusia maitseainesegu 'khmeli-suneli'

Khmeli-suneli on gruusia 'karri' - kasutatakse laialdaselt erinevate roogade maitsestamiseks. Kindlasti tuleks seda lisada adžikale.
Khmeli-suneli retsept varieerub piirkonniti ja ka olenevalt sellest, mis roale seda lisada soovitakse.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

Et valmistada khmeli-sunelit (gruusia maitseainesegu) läheb vaja:

1 tl kuivatatud saialille õielehti

Variant 1:

2 tl jahvatatud koriandriseemneid

2 tl kuivatatud basiilikut

2 tl kuivatatud tilli

2 tl kuivatatud aed-piparrohtu (võib asendada tüümianiga)

1 tl kuivatatud peterselli

1 tl kuivatatud münti

1 tl kuivatatud lambaläätse lehti

1 tl kuivatatud estragoni

1 tk loorberilehte

Variant 2:

1 sl koriandriseemneid

2 tl kuivatatud peterselli

1 tl kuivatatud punet

2 tl kuivatatud estragoni

0.25 tl jahvatatud lambaläätse seemneid

Variant 3:

1 sl kuivatatud koriandriseemneid

0.5 tl jahvatatud lambaläätse seemneid

1.5 tl kuivatatud peterselli

0.5 tl kuivatatud münti

0.5 tl apteegitilliseemneid

0.5 tl kuivatatud pune või tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Valmistamiseks peenesta uhmriga kõik ained peeneks pulbriks.
LISA KOMMENTAAR