Kaktusvili kasvab kaktusetaime ovaalse lapiku rohelise osa küljes, värvus varieerub rohelisest kuni punaseni, olles sageli just nende vahele jäävate kollakasoranži toonidega. Kaktusvilja katavad väiksed pehmed ja raskestimärgatavad okkad, mis kergesti nahka kinni jäävad ja enda ümber põletikku tekitavad. Kaktusvili on magus ja mahlane vili, pigem toitainetevaene. Vitamiinidest on viljas C-vitamiini, mikroelementidest magneesiumi, samas pole kumbagi märgatavalt palju. Teisi vitamiine ja mikroelemente sisaldab vili väga väikestes koguses.
Põhimõtteliselt on seda vilja kõige maitsvam süüa just toorelt. Seega niisama söömiseks, aga ka puuviljasalatitele lisamiseks ja smuutide valmistamiseks on vili ideaalne. Sobib ka erinevate kookide kõrvale lisandiks.
Kuna kaktusvilja katavad peened väiksed okkad, on vilja vaja käsitleda ettevaatlikult. Kasuks tuleb kinnaste kasutamine. Kõige lihtsam on toimida nii, et lõigata vili pooleks ning lusikaga viljaliha koore seest välja tõsta. Terve viljaliha kõlbab süüa.
Ka seemned kõlbavad süüa, seega ei pea neid eemaldama (samas, kuna seemned on suured, siis kaktusvilja nt smuutide jm kreemjate roogade sees kasutamiseks peaks viljaliha läbi sõela hõõruma, et seemned eemaldada).
Aga kuidas maitseb?
Maitse on huvitav. :) Otseselt millegagi võrrelda ei oska, mida küpsem, seda magusam, samas liialt lääge ei ole. Samas, hapusid toone ka ei esinenud. Eks tuleb endal korra ära maitsta, siis saab teada :)
Olen poes vaadanud neid, aga osta ei tihka. On nad hapud, magusad, lääged, mahedad?
Otseselt millegagi võrrelda ei oska, mida küpsem, seda magusam, samas liialt lääge ei ole. Samas, hapusid toone ka ei esinenud. Eks tuleb endal korra ära maitsta, siis saab teada :)</br>Ei meenutanud midagi meil kasvavat, seega võrrelda on raske.
Magusad!
Üsna maitsetu, jahune ja mage vili. Seemned on ka päris suured. Mina enam ei ostaks :)</br> Ja okkad on tõesti ebameeldivad.</br>
See on niiiiii hea. Ainult kui üleküpsenud siis mitte nii väga. Enam mina neid koorida ei taha :) kunagi sai ise korjatud neid ja palja käega .... mis te arvate kui mõnus oli neid imeudusulgseid okkaid peopesast nokkida. Mees koorib, mina söön!
Olen neid Itaalias söönud niimoodi otse põõsast spetsiaalse okka eest kaitsva atribuudiga puhastades. Kõik, mis Eestis müügil olen näinud tunduvad üleküpsed.
Saime lastega okkad näppu. Udupeened okkad, mis kiusavad mitu päeva. Aga maitse... Sõin ja mõtlesin, et milleks ometi nii maitsetut asja importida :) </br>Seemned olid ka suured pisikese vilja kohta. Huvitav kogemus, aga vaimustust ei tekitanud.
Olen ise seda Hispaanias loodusest korjanud. Magus, mahlane ja tõesõna õiget käsitlemist vajav vili. Õnneks olin koos inimesega, kes oskas eelnevalt mind juhendada seega pääsesin okkavabalt.
Väga maitsev!
Väga maitsev!
Väga maitsev on, neid on kahte värvi...valga ja punase viljalihaga... Pildil on punane kaktusvili ja valge draakonvili.
See on niiiii maitsev!!
arbuusi moodi maitseb