Temaki sushi on tore koonusekujuline sushi, mida vormitakse käte abil vahetult enne söömist (ingl.keeles ka hand-roll). Tore viis suurema seltskonnaga koos sushiõhtut veeta – valmista ette riis ja erinevad täidisained ning lase igal külalisel endal meelepärane koonussushi valmistada!
Valmista ette täidisained, lõigates need kas peenikesteks tikukesteks või kuubikuteks
Lõika norilehed pooleks – iga koonuse jaoks vajad poolt norilehte
Võta norileht kätte (või aseta enda ette lauale), tõsta niiske käega norile veidi sushiriisi.
Jaota riis norilehele nii, et riis ulatuks ülemisest vasemast nurgast kuni norilehe keskele. Alumine vasak nurk jäta tühjaks. Terve parem norilehe pool jääb riisivabaks.
Keera sushi rulli, tõstes vasema alumise norinurga üles norilehe keskele. Edasi keera sushit koonuseks, mõlema käega riisi ja täidist suunates, et saada kena koonus.
Nori lehe lõpu saad kinni "kleepida" nii: pane norilehele paar-kolm tera sushiriisi ja vajuta nori nurk koonuse külge. Riis on hea "liim"
Serveeri.
Vahva mõte:
Kaunista temakisushi lilleõiteks keeratud lõhe- või porgandiviiludega, siis näeb sushi välja nagu lillekimp :)