Eesti Vabariigi Presidendi vastuvõtu menüü 2017

24. veebruaril valmistasid Eesti Vabariigi 99. aastapäeva vastuvõtuks suupisteid seitse kokka, kelle seas olid ka 2016. aasta noorkoka, noorkondiitri ja koolikoka konkursside võitjad.

Selle aasta põhiülesandeks oli väärtustada Eesti toorainet ja valik tehti nii, et esindatud oleks võimalikult palju erinevaid Eesti piirkondi. Kokku valmistati 14 300 soolast ja 4000 magusat suupistet.

Soolaseid suupisteid valmistasid:

Taigo Lepik (Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk) 

  • Varbla tuur / seller / Karmeli tudraseeme
  • Käharkapsas / Kehtna muna / Kalda talu kukeseen
  • Räim / kartulikook / Andre juust / Pajumäe keefir
  • Saaremaa pull / juurpetersell / mädarõigas 

Allan Oeselg (Keila-Joa mõisa peakokk)

  • Kergsuitsulõhe / munakreem / jõhvikad
  • Vuti ballotine / pärlsibul / rukkileib 
  • Pardimaks / šokolaad / röstsibul / kirsikeedis
  • Kõrvitsa-kitsejuustukoonus



Kristjan Janke (Saaremaa Spa hotellide Rüütli ja Meri peakokk)

  • Veise sisefilee / kapsakreem / tatraküpsis
  • Siiatartar / kartulikorvike / aiaürdid
  • Kana-maksakreem rukkiseemneleival / ploom / marineeritud kurk
  • Seenesalat korvikeses

Terje Lindau (Restoran Ruhe juhataja)

  • ​Siiatartar / leivalootsik / tillimajonees / marineeritud sibul
  • Suitsupart musta leiva, mädarõikakreemi ja vaarikaželeega
  • Vürtsikilu / munavõi / Ruhe leib

Sigrid Välbe (Purtse mõisa peakokk)

  • Suitsukopratrühvlid karulauguga
  • Ingli talu piimast linnasesõir Uljaste soo jõhvikatega punapeediga
  • Purtse Pruulikoja käsitööõlles marineeritud lambasisefilee tartar vutimunakollase ja punase sibulaga

Jaanika Rist (Muraste kooli peakokk)

  • Suvikõrvitsasalat pohladega leivaõhikul
  • Kurgiviilus pasteedivaht krõbedal tatrasepikul rukkilillega
  • Vutikorvike Nopri kitsejuustuga

Dmitri Britikovski (Põhjala Cateringi peakokk)

Fotod: Marie Lakspere, Põhjala Catering

Kristiina Sireli (Pärnumaa Kutsehariduskeskus, aasta noorkokk)

  • Pärnu lahe kala salat peedinäkileival karulaugumajoneesiga
  • Mahe lamba maksapasteet karaskil, punase sõstra želee 
  • Rostbiif Pärnumaa Tõstamaa valla Lahe Talu maheveisest, Halinga valla Kivisaare Veski täisterarukkijahust leival, Sauga valla Tani talu Karksi Reneti sinep, küpseköögivili

Jevgeni Ševtšuk (Carmen Cateringi peakokk)

  • Kirsiõlle ja kadakaga glaseeritud Saaremaa hirveliha Põltsamaa kuldses, pošeeritud pirn, marineeritud rooskapsas 
  • Seenesüldi küpsis suitsutatud Järveotsa farmi vuti munakollasega, juustukreem, marineeritud kukeseened
  • Grillitud kartuli suupiste Saare smetana ja kuivatatud heeringamarjaga

Magusaid suupisteid valmistavad:

Andrus Vaht (Chez Andre Restorani peakokk)

  • Mustikamakroon
  • Leiva kivi samblaga
  • Šokolaadimuna Andre juustuga
  • Vaarika-martsipani lollipop

Taimo Tamm (Ida-Viru kutsehariduskeskuse Narva õppekoht)

  • ​Kook Choux au Craquelin vaarika-koorekreemiga
  • Bušee šokolaadi-piparmündi täidisega
  • Kook "Vana Tallinn"
  • Mustasõstrabesee
  • Soolakaramellikreem korvikestes

Loe veel:

Fotod: Rene Riisalu, Vabariigi Presidendi Kantselei

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 27.02.2017 18:31 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Reet
postitatud 21.02.2017 21:39

Menüü? Eesti keele seletav sõnaraamat annab "menüü" vasteks: toidukaart, roakaart; toiduvalik, roavalik. Loetletud kokad tehakse suupisteteks või kuidas??

Pille
posted on 21.02.2017 21:55

Reet, menüü on enne vastuvõttu salastatud, et kutsutud külalistel säiliks üllatusmoment. Pärast üritust lisame iga koka nime taha tema valmistatud roogade nimed ning võimaluse korral ka retseptid.

Reet
posted on 22.02.2017 18:19

Selge, aitäh selgituse eest :)