24. veebruaril valmistasid Eesti Vabariigi 99. aastapäeva vastuvõtuks suupisteid seitse kokka, kelle seas olid ka 2016. aasta noorkoka, noorkondiitri ja koolikoka konkursside võitjad.
Selle aasta põhiülesandeks oli väärtustada Eesti toorainet ja valik tehti nii, et esindatud oleks võimalikult palju erinevaid Eesti piirkondi. Kokku valmistati 14 300 soolast ja 4000 magusat suupistet.
Soolaseid suupisteid valmistasid:
Taigo Lepik (Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk)
Pärnu lahe kala salat peedinäkileival karulaugumajoneesiga
Mahe lamba maksapasteet karaskil, punase sõstra želee
Rostbiif Pärnumaa Tõstamaa valla Lahe Talu maheveisest, Halinga valla Kivisaare Veski täisterarukkijahust leival, Sauga valla Tani talu Karksi Reneti sinep, küpseköögivili
Menüü?
Eesti keele seletav sõnaraamat annab "menüü" vasteks: toidukaart, roakaart; toiduvalik, roavalik.
Loetletud kokad tehakse suupisteteks või kuidas??
Pille
posted on 21.02.2017 21:55
Reet, menüü on enne vastuvõttu salastatud, et kutsutud külalistel säiliks üllatusmoment. Pärast üritust lisame iga koka nime taha tema valmistatud roogade nimed ning võimaluse korral ka retseptid.