Hispaanlased pea sünnivad külalislahkete meisterkokkadena.
Selle raamatu kokad - Eneko Bolumburu, Rafael M. Calvo Díaz, Neftalí Peral, Miguel Villoslada - neli Eestis elavat hispaanlast, õnneks vist ei oska kahtlustadagi, et on kolinud maale, kusvanarahvas muude tarkade ütlemiste sekka olla vahel poetanud ka selle: "Külalistel anna veega kartulid ja kuparäimi, kae kas veel tuleve." Ja las see jäädagi.
Kokaraamatu sooviks on tuua Eesti köökidesse Hispaania sööke, mida saab valmistada kartuseta, et mõni eksootiline toiduaine pole kättesaadav. Autorid on Eestis elavad hispaanlastest hobikokad ja kõiki roogasid on nad ise siinsetes tingimustes valmistanud, vajadusel retsepte pisut kohandades ja silmas pidades, et kõik koostisosad oleksid Eestis olemas.
Raamatust leiate meie Hispaania kokkade lemmikuid kergetest toitudest keerukateni, krevettidest verivorstini ja Andaluusiast Baskimaani. Mõni roog võib olla ootamatult tuttavlik, mõni värskendavalt uudne. Igal juhul on aga hetkes olemise heade oskajate ja võõrustada armastavate inimeste retseptid need kõige paremad!
Toledo Kirjastus, 2013
160 lk