Bocuse d'Or korraldajad andsid täna teada, et esmakordselt kokandusvõistluse 30-aastase ajaloo jooksul tuleb valmistada täiesti taimne roog. Lõppvõistluse "Dish on a plate" voorus tuleb valmistada 100% taimne roog, mis koosneb vaid puuviljadest, köögiviljadest, teraviljadest, seemnetest või kaunviljadest.
24-25. jaanuaris Prantsusmaal Lyonis toimuval lõpp-võistlusel osaleb 24 finalisti, sh Eesti esindaja Dmitri Rooz. Kandiku teemas peavad võistlejad kasutama AOC Bresse kana ning mereande. Üllatusteemaks on olnud tavaliselt kala, ent tänavu peavad võistlejad valmistama taimse roa. Kauplusekett Metro Market on üllatusvooru ametlik sponsor ning kasutada tuleb nende tootevalikut, lisaks võib kaasa võtta 2 toorainet oma kodumaalt.
Võistlejad peavad valmistama 14 identset taldrikutäit, roog võib olla kuum, külm või nende kahe kooslus. Metro Marketi tootevalikus on 146 taimset toorainet, mille seas on puu- ja köögivilju, teravilju-seemneid ja kaunvilju.
Võistlejatel on nüüd kuu aega oma võistlustöö kujundamiseks - kavand tuleb rahvusvahelisele korraldusmeeskonnale saata 30. detsembriks.
Muide - siinsamas Nami-Namis on umbes poolteist tuhat vegan-retsepti!