101 eesti toitu ja toiduainet

Raamat "101 Eesti toitu ja toiduainet" toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilisesmitmekesisuses.

Etnoloogidest ja ajaloolastest autorite raamatust leiad nii üllatavat informatsiooni, nostalgilisi meenutusi kui põnevaid illustratsioone.

Sari "101 Eesti..."
Kirjastus Varrak
218 lk, kõva köide 
Hind 19.90 €

NB! Sarja "101 Eesti ..." uusim raamat on DETSEMBRIKUU KLUBIRAAMAT. Klubihind 14.80 €, hind klubi teeninduspunktides veel 10% soodsam 13.32 € 

Autorite tutvustused:

Ester Bardone (snd 1975) on etnoloog, Tartu Ülikooli lektor. Ta uurib tänapäeva toidukultuuri, maaturismi ja pärandipoliitika protsesse. Neil teemadel on ta avaldanud artikleid, pidanud ettekandeid ja viinud läbi koolitusi.

Anu Kannike (snd 1967) on etnoloog, Eesti Rahva Muuseumi teadur. Ta on kirjutanud uurimusi kodukujundusest, rahvakultuuri arengust tänapäeval ja toidukultuurist, samuti toimetanud mitmeid teadusväljaandeid.

Inna Põltsam-Jürjo (snd 1969) on ajaloolane, Tallinna Ülikooli vanemteadur. Tema peamine uurimisvaldkond on kesk- ja varauusaja argikultuur. Avaldanud raamatu teemal söömine-joominekeskaja Tallinnas (Argo 2002; Hea Lugu 2013).

Ulrike Plath (snd 1972) on ajaloolane ja kirjandusteadlane, Tallinna Ülikooli professor ja Eesti Teaduste Akadeemia Underi ja Tuglase Kirjanduskeskuse vanemteadur. Ta on tegelenud baltisaksa toidukultuuri- ja aiandusajaloo uurimisega.

Loe veel:

Pressiteade
postitatud 30.11.2016 09:53 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid