Parimaks turismi ja kohaliku toidutraditsiooni sihtkohaks valiti Hiiumaa

Pressiteade 7. oktoober 2015
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus

EASi turismiarenduskeskuse poolt läbiviidaval Eesti avastamata aarete konkursil hinnati esikoha vääriliseks Hiiumaa. Teine koht läks Romantilisele Rannateele ning kolmandaks tuli Seto Külavüü.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso sõnul võttis turismi- ja toiduvaldkonna ekspertidest koosnev žürii sihtkohtade hindamisel aluseks mitmeid eri aspekte. „Parima toiduturismi sihtkoha valimisel pöörasime erilist tähelepanu turismitoodete ja –teenuste tihedat seost kohaliku toidukultuuriga, ühtlasi hindasime sihtkoha jätkusuutlikkust ja järjepidevust toodete ja teenuste arendamisel,“ selgitas Tarmo Mutso. Ta lisas, et veel olid hindamisel olulisteks parameetriteks kliendile suunatus, toiduteemaga seotud toodete mitmekesisus ning kogukonna kaasamine. “Hindamisel võtsime arvesse ka sihtkohtade avatust erinevatele koostöövormidele, kuna koostöö on turismiettevõtja edu võti, mis võimaldab läbi teadmiste ja kogemuste vahetamise tõsta toodete ning teenuste kvaliteeti,” ütles Mutso. Omamoodi võitjad on Mutso kinnitusel kõik osalejad, sest meil on tugevad toidutraditsioonid ning neid võib uhkusega näidata kõikidele külastajatele.

Hiiumaa esindaja Heleri Uus sõnul on konkursi võit Hiiumaale suureks tunnustuseks ühiselt tehtud pingutuste eest ning kindlasti motiveerib see veelgi enam koostööd tõhustama. „konkursil osalemine andis meile veel ühe hea põhjuse uute turundustegevuste planeerimiseks ja koostööprojektide algatamiseks, et koguda tuntust just rahvusvahelistel turgudel, kuna paljude turistide jaoks oleme me endiselt avastamata aare“, sõnas Heleri Uus. „Ka siseturisti jaoks on Hiiumaal kindlasti pakkuda uusi maitseelamusi ja toiduga seotud tegevusi“, märkis Heleri Uus.

Kokku osales sel aastal konkursil 9 omanäolist ja suure toiduturismi potentsiaaliga sihtkohta: Hiiumaa, Kihnu, Lahemaa mõisaköögid ja kõrtsid, Loode-Eesti – rannarahva radadel, Peipsimaa, Prangli - Eesti põhjavärav, Romantiline Rannatee, Seto Külavüü ja Soomaa.                                  

EASi turismiarenduskeskuse poolt välja kuulutatud konkurss „Eestimaa avastamata aarded 2015. Turism ja kohalik toidutraditsioon“ on seotud Euroopa Komisjoni poolt kaheksa aastat tagasi algatatud projektiga "European Tourist Destinations of Excellence" (EDEN), millest Eesti võtab osa neljandat aastat. Eelmisel konkursil pälvis võitjatiitli Haapsalu ja 2011. aastal Lahemaa 3 kaunist mõisa.

Konkurssi toetavad Euroopa Komisjon ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

Fotol on kolm finalisti: Hiiumaa, Romantiline Rannatee ja Seto Külavüü esindajad

Lisainfo:
Tarmo Mutso
EASi turismiarenduskeskuse direktor
tarmo.mutso@eas.ee 
Tel 50 22 055

Heleri Uus
SA Tuuru, EDEN 2015 Hiiumaa projektijuht
hiiumaa@visitestonia.com
tel 462 2232

Loe veel:

Pressiteade
postitatud 07.10.2015 10:46 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid