Rukkipuder seesamiseemnetega

Seesamiseemned panevad rukkipudru mõnusalt krõmpsuma.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 dl rukkihelbeid

4 dl vett

tubli näputäis soola

1 sl võid

1 sl (röstitud) seesamiseemneid

1-2 tl mett või vahtrasiirupit

Serveerimiseks:

pohlamoosi

Valmistamine

Pane potti rukkihelbed, vesi, sool ja või või ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust miinimumini ja lase pudrul tasasel tulel veel 6-8 minutit haududa.

Sega sisse seesamiseemned ning maitsesta puder mee või vahtrasiirupiga. Serveerimisel tõsta pudru keskele moosisilm.

Idee lisada rukkihelbepudrule seesamiseemneid on Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: täisväärtuslik elu" (OÜ Essential Nourishment, 2009), ent koguseid ja ainete vahekordi oleme kõvasti muutnud. 

LISA KOMMENTAAR

Piia
postitatud 09.01.2012 10:39

Kasutan mahehelbeid, panen need veega eelmisel õhtul seisma, siis järgmisel hommikul on vaja üsna vähe keeta.