Pane nõrutatud kikerherned köögikombaini. Lisa oliiviõli, küüslauk ja paar supilusikatäit vett. Püreesta ühtlaseks - vajadusel lisa veel veidi vett (peaksid saama paksu ja kreemja massi). Lisa harissa ja tomatipasta ja püreesta veel kord.
Maitsesta soolaga ning sidrunimahlaga ning pane serveerimiskaussi.
Mõnus kergelt vürtsikas hummus. :)
Segasin harissa hummuse sisse.
Pehmendamiseks kasutasin veidi hapukoort, nägin seda trikki ühes Araabia köögisaates.
See oli paar suve tagasi mu suur hitt :) </br> Kasutasin Belazu Rose Harissa pastat, mis on mahedam, kui Põhja-Aafrikast pärit harissad. Kui kasutad viimast, siis "lahjenda" esmalt tomatipüreega.
Hummus harissaga
Kuulus kikerhernepasta on siin serveeritud vürtsika harissa-pastaga. Serveeri nt krõbedaks küpsetatud pita-saiatükkidega.