Keedukreemipirukas

Briti klassikaline kook, custard tart, mille põhi on maitsestatud vähese muskaatpähkliga.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g valmis muretainast

riivimiseks muskaatpähklit

Täidis:

140 g suhkrut

4 suurt muna

3 dl piima (3.5%)

3 dl 35% või 48% rõõska koort

1 vanillikauna seemned

Valmistamine

Rulli muretainas 1 cm paksuseks, siis riivi peale muskaatpähklit (kohe julgelt :)). Murra muretainas raamatuna kokku, siis rulli uuesti umbes 5 mm paksuseks ning vooderda sellega 20 cm lahtikäiv koogivorm. Jäta tainaserv üle vormi ääre rippuma.

Aseta tainaga vooderdatud koogivorm 10 minutiks külmkappi tahenema. Kata tainas küpsetuspaberi ning raskuseks kuivatatud ubade/riisi või spetsiaalsete savigraanulitega. Eelküpseta 220kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda raskused ning küpsetuspaber ning küpseta veel 15 minutit, kuni koogipõhi on kergelt kuldne.
Keera ahju temperatuur madalamaks, 150 kraadi peale.

Klopi suures kausis munad suhkruga lahti.

Pane rõõsk koor, piim ja vanillikaun paksupõhjalisse potti ning kuumuta keemiseni. Klopi juurde munasegu, segu hoolega vispeldades. Kurna läbi sõela kannu, siis vala eelküpsetatud pirukapõhjale (kõike ei pruugi vaja minna). Riivi peale kiht muskaatpähklit.

Pane ettevaatlikult ahju tagasi ning küpseta 150-kraadises ahjus 1 tund. Kook on valmis, kui see on pealt kuldne ning hüübinud (kui vormi liigutada, siis võib kook vaid hästi õrnalt keskelt võdiseda.)

Lase täielikult jahtuda, siis serveeri viiludeks lõigatuna.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Custard tart with nutmeg pastry, November 2009)

LISA KOMMENTAAR