5 muna
300 g suhkrut
200 g sulatatud võid
250 g pannkoogijahu (u 4 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl hapukoort või piima
500-700 g tükeldatud rabarbrit
Serveerimiseks:soovi korral tuhksuhkrut ja/või
Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega juurde jahtunud sulavõi. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, seejärel piim või hapukoor. Sega tainas ühtlaseks, siis sega juurde rabarbrid või muud marjad.
Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.
Puista soovi korral üle tuhksuhkru ja/või kaneeliga.
Retsept on mugandatud Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009) ja "Pereköögist" (mai 2011). Esimeses oli kasutatud hapukoort, teises piima; erines ka rabarbrikogus. Siin on vähendatud suhkrukogust.
Olen seda korduvalt teinud ning soovitan - väga hea ja mahlane kook. Täna lisan kaneeli ja kardemoni ka, vaatab, kuidas siis maitseb :)
Lihtsasti valmistatav rabarberikook maitseb hästi nii soojalt kui järgmisel päeval külmalt. Selle koogi valmistamisega saavad hakkama ka algajad küpsetajad. Selle koogi puhul on kõige tülikam rabarberite koorimine ja tükeldamine :)
Mis siis juhtub, kui pannkoogijahu asendada rukkijahuga?
Väga huvitav, tõesti peab proovima!
Väga isuäratav! Kindlasti proovin teha.
Tegin täna seda kooki. Juba tegemise ajal tundus see 200 gr võid nagu paljuvõitu ja valminult maitsesin tüki, no jube rasvane....Võibolla külmalt läheb paremaks, ei tea veel....Ma ei saa aru, miks nii, ma olen ikka täitsa keskmine küpsetaja, aga seekord ei õnnestunud....
Milvi, siis läks midagi valesti. Klassikalises keeksis on rasvaine-jahu-suhkru vahekord 1:1:1 ja siin on ju võid suhkrust ja jahust vähemgi. Ma tegin seda kooki alles eile esiklapse lasteaia lõpupeole ja no ei olnud rasvane, ausalt. Söödi ja kiideti. Vaata pilti:
no mul pilt täpselt sama kui oleks pildistanud.....ja väljanägemine oligi ilus ja maitse kah, aga no rasvane....ma ise enam täna ei tahtnud maitstagi....ja muide, täpselt panin kõik ained, mõõtsin. Ma ikka teen nii kui mõnda retsepti esimest korda katsetan. Kui kook valmis, käisin üle vaatams, kas ikka oli nii palju võid vaja panna......Aga no vahet pole, läks nagu läks ja tühja kah.....
Rabarbri-plaadikook pannkoogijahuga
Hõlpsalt valmiv kodune rabarbrikook maitseb hästi nii tegemispäeval ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval külmalt. Rabarbrite asemel võib kasutada ka õunu või metsamarju.