Rabarbri-plaadikook pannkoogijahuga

Hõlpsalt valmiv kodune rabarbrikook maitseb hästi nii tegemispäeval ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval külmalt. Rabarbrite asemel võib kasutada ka õunu või metsamarju.

Kogus
suur ahjuplaaditäis
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 muna

300 g suhkrut

200 g sulatatud võid

250 g pannkoogijahu (u 4 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

1 dl hapukoort või piima

500-700 g tükeldatud rabarbrit

Serveerimiseks:

soovi korral tuhksuhkrut ja/või

kaneeli

Valmistamine

Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega juurde jahtunud sulavõi. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, seejärel piim või hapukoor. Sega tainas ühtlaseks, siis sega juurde rabarbrid või muud marjad.

Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit.

Puista soovi korral üle tuhksuhkru ja/või kaneeliga.

Retsept on mugandatud Lia Virkuse & Pille Endeni raamatust "Nutika perenaise kokaraamat" (100 rooga, 2009) ja "Pereköögist" (mai 2011). Esimeses oli kasutatud hapukoort, teises piima; erines ka rabarbrikogus. Siin on vähendatud suhkrukogust.

LISA KOMMENTAAR

Kristin
postitatud 04.06.2012 15:57

Olen seda korduvalt teinud ning soovitan - väga hea ja mahlane kook. Täna lisan kaneeli ja kardemoni ka, vaatab, kuidas siis maitseb :)

Kokkamas95
postitatud 24.06.2015 19:41

Lihtsasti valmistatav rabarberikook maitseb hästi nii soojalt kui järgmisel päeval külmalt. Selle koogi valmistamisega saavad hakkama ka algajad küpsetajad. Selle koogi puhul on kõige tülikam rabarberite koorimine ja tükeldamine :)

Pille
postitatud 06.02.2016 10:34

Foto ka:

Anna-Liisa
postitatud 13.05.2016 16:36

Mis siis juhtub, kui pannkoogijahu asendada rukkijahuga?

EL LE
postitatud 24.05.2016 21:30

Väga huvitav, tõesti peab proovima!

Helle Esko
postitatud 24.05.2016 22:00

Väga isuäratav! Kindlasti proovin teha.

Milvi
postitatud 25.05.2016 20:37

Tegin täna seda kooki. Juba tegemise ajal tundus see 200 gr võid nagu paljuvõitu ja valminult maitsesin tüki, no jube rasvane....Võibolla külmalt läheb paremaks, ei tea veel....Ma ei saa aru, miks nii, ma olen ikka täitsa keskmine küpsetaja, aga seekord ei õnnestunud....

Pille
postitatud 25.05.2016 22:32

Milvi, siis läks midagi valesti. Klassikalises keeksis on rasvaine-jahu-suhkru vahekord 1:1:1 ja siin on ju võid suhkrust ja jahust vähemgi. Ma tegin seda kooki alles eile esiklapse lasteaia lõpupeole ja no ei olnud rasvane, ausalt. Söödi ja kiideti. Vaata pilti:

Milvi
postitatud 26.05.2016 17:36

no mul pilt täpselt sama kui oleks pildistanud.....ja väljanägemine oligi ilus ja maitse kah, aga no rasvane....ma ise enam täna ei tahtnud maitstagi....ja muide, täpselt panin kõik ained, mõõtsin. Ma ikka teen nii kui mõnda retsepti esimest korda katsetan. Kui kook valmis, käisin üle vaatams, kas ikka oli nii palju võid vaja panna......Aga no vahet pole, läks nagu läks ja tühja kah.....