Glögi-toorjuustutort

Pidulik tort jõululauale, kus piparkoogipõhjal on želatiiniga tarretatud toorjuustukiht ning kõige pealt veel glögiželeekiht.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Piparkoogipõhi:

150 g piparkooke

75 g võid

Toorjuustukiht:

2 muna

0.5 dl suhkrut (40 g)

250 g maitsestamata toasooja toorjuustu

5 lehte želatiini

1 dl punast hõõgveini/glögi kontsentraati

0.5 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl jahvatatud nelki

0.5 tl ingveripulbrit

2 dl 35% rõõska koort

Glögiželee:

2 dl punase hõõgveini/glögi kontsentraati

1 dl vett

4 lehte želatiini

Valmistamine

Peenesta piparkoogid, sega sulavõiga ning suru saadud küpsisesegu 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Vahusta täidise jaoks munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega munavaht toasooja toorjuustu hulka.
Leota želatiinilehti külmas vees u 5 minutit. Kuumuta glögi/hõõgvein ning sulata kergelt kuivakspigistatud želatiinilehed kuumas glögis. Sega želatiinisegu koos maitseainetega toorjuustuvahu hulka.
Viimasena sega täidise hulka vahustatud rõõsk koor.
Kalla täidis piparkoogipõhjale ning tõsta külmkappi tarretuma.
Valmista glögiželeekiht. Lahjenda glögi ning kuumuta. Sega juurde külmas vees leotatud ja siis kuivakspigistatud želatiinilehed. Kalla glögiželee tarretunud toorjuustukoogile ning lase vähemalt 4 tundi tarretuda.
Võta kook ettevaatlikult vormist välja, libista tordialusele ning kaunista soovi korral nt mandlilaastudega.

Retsept on mugandatud soomlaste Pirkka-lehelt (glögi-juustotorttu), vt ka Qsti imeilusat versiooni (tehtud 18 cm koogivormis).

Mina kasutasin Blossa 10% veiniglögi, Philadelphia toorjuustu ning iseküpsetatud piparkooke.

LISA KOMMENTAAR

Qsti
postitatud 03.12.2009 15:23

Minu lemmik jõululine juustutort.

Ragne
postitatud 04.12.2009 10:59

Sai ka järgi proovitud. Täidis tuli imehea, kuid tarretis oleks võinud tugevama maitsega olla. Ju oli see ka tingitud sellest, et kasutasin koogi tegemisel alkoholivaba glögi.

Liilia
postitatud 20.12.2010 10:42

See on väga maitsev ja tõeliselt jõulune kook. Valmib kerge vaevaga ning kuna ta pole liialt magus siis sobib ideaalselt jõulusöömingu lõpetuseks.

Tullia
postitatud 20.12.2010 10:43

See on tõesti täitsa hea tort.Olen korra teinud.

Tullia
postitatud 26.09.2015 17:33

Pilt ka:

Liisi
postitatud 29.12.2010 20:53

Üks lemmikumaid toorjuustutorte.

Hexy
postitatud 27.12.2011 10:52

Hea, aga mitte mu lemmik

Huviline
postitatud 09.11.2012 13:33

Tahaks teha seda kooki, kuid ma ei vaimustu tooretest munadest koogi sees.Kas saaks seda kooki teha ka ilma munadeta?

Pille
postitatud 20.12.2012 10:53

Võid munad vabalt ka välja jätta - kook jääb veidi vähem siidjas tekstuuri poolest, aga ikka maitsev.

Triin
postitatud 26.12.2013 00:52

Täiskasvanutele maitses, 5-aastased krimpsutasid nägu peale esimest ampsu. Enda jaoks oli mõnus vaheldus jõululaual magusate kookide vahel.

Urve
postitatud 25.12.2014 22:01

Väga hea kook sai. Kasutasin glögi asemel Bacula (Aakre Moos) talvist mahlajoogi kontsentraati ja tulemus super!

Kersti Esing
postitatud 21.12.2017 21:13

Tegin pisikese mugandusega: pöhja piparkoogid saab asendatud klassikalise digestive pöhjaga. Kuna glögi ma pole kunagi armastanud siis oli selle koogi imehea maitsekooslus endalegi suureks úllatuseks. Nii, et ka glögi mitte joojad vöivad meeldivalt úllatuda :)