Pörkölt on unglarlaste paks lihahautis, mida võib valmistada nii veise-, sea- kui ka kanalihast ning isegi kalast. Siinkohal aga üks veiselihast variant, kus rohelise paprika ja tomati asemel on kasutatud ungarlaste endi letšot.
Kuumuta paksupõhjalises potis õli. Lisa kooritud ja hakitud sibulad ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibulad on klaasjad.
Lõika veiseliha umbes 30-40 grammisteks tükkideks.
Tõsta pott tulelt ja sega juurde paprikapulber. Lisa lihatükid, maitsesta soolaga ning pane pott tagasi tulele. Kuumuta keskmisel kuumusel paar minutit aeg-ajalt segades, kuni liha on ümberringi värvi muutnud.
Sega juurde letšo. Hauta tasasel tulel umbes 1,5 tundi, kuni liha on pehme.
Valmis hautisele lisa maitse järgi veel soola-pipart. Kõrvale paku keedetud kartuleid või väikeseid galuska-klimpe.
Väga tänuväärt retsept: lihtne - teeb end ise -, maitsev, tervislik. Ununes pikemalt väiksele-väiksele tulele ja tundus, et see tegi liha veel paremaks ja mahlasemaks.
Pörkölt veiseliha ja letšoga
Pörkölt on unglarlaste paks lihahautis, mida võib valmistada nii veise-, sea- kui ka kanalihast ning isegi kalast. Siinkohal aga üks veiselihast variant, kus rohelise paprika ja tomati asemel on kasutatud ungarlaste endi letšot.