Sobib hästi nii röstitud peedi kui ka erinevate pastaroogade maitsestamiseks.
1 dl piinia- või seedermänniseemneid
3 dl värsket peterselli (tihedasti pakitud lehti)
1 küüslauguküüs
0,75 sl sidrunimahla
näpuotsatäis või kaks suhkrut
0,5 dl oliiviõli
soola ja musta pipart
Rösti piiniaseemneid 200-kraadise ahju keskosas 3 minutit. Lase jahtuda.
Lao köögikombaini nõusse petersellilehed. Lisa jahtunud röstitud piiniaseemned, kooritud küüslauguküüs, sidrunimahl ja suhkur. Töötle ühtlaseks jämedakoeliseks püreeks.
Lisa peene joana oliiviõli, segu edasi segades. Kui pesto liiga paks tundub, siis sega juurde veel õli.
Maitsesta soola ja pipraga. Retsept on soome ajakirjast Ruoka & Viini (6/2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Petersellipesto
Sobib hästi nii röstitud peedi kui ka erinevate pastaroogade maitsestamiseks.