Maasika-pirnimarmelaad

Viimastest maasikatest ja esimestest pirnidest saab teha marmelaadi, mis maitseb hea nii saiaviilul kui ka juustutükiga.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g maasikaid

500 g puhastatud pirni

500 g moosisuhkrut

5 sl kalvadost või konjakit

Valmistamine

Purusta maasikad saumikseriga või tambi katki; riivi pirnid. Sega maasikad ja pirnid suhkruga ning kuumuta keemiseni. Eemalda tekkiv vaht ning keeda 10 minutit.
Sega hulka alkohol.
Tõsta kuum marmelaad steriliseeritud purkidesse, sulge purgid.

Retsept on mugandatud raamatust "Sahver: lihtsad hoidised" (Anni Arro, Angeelika Kang, Epp Mihkels; 2009, Menu Kirjastus). Pildi tegi Lumetydruk.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 01.02.2011 13:43

Eelistan tavalist maasikamoosi

Lumetydruk
postitatud 28.09.2011 14:31

Ilusa värviga magus moos mis sobib nt. panna-cotta peale imehästi.