Lillkapsasupp avokaadoga

ehk siis Paleo-hernesupp hernesteta ja kruupideta :)

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g head suitsuliha (karbonaad, koot)

2 porgandit

1 suur sibul

2 l puljongit

1 väike lillkapsas

6 küpset avokaadot

1 sl oliiviõli

maitserohelist, nt tilli või peterselli

maitse järgi soola

Valmistamine

Supi valmistamiseks on vaja kahte potti (3L ja 5L), panni, nuga, jämedat riivi ja saumikserit.

Lõika suitsusingist ca 2 cm paksused viilud ning pane koos puljongiga väiksemasse potti keema. Kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes tund aega, kuni sink on pehme (vajadusel koori puljongilt vaht).

Kuni sink keeb, haki porgandid, sibul ja maitseroheline. Riivi lillkapsas jämeda riiviga (kasuta ainult õisikut, mitte sisu). Prae porgand ja sibul kergelt läbi. Lõpeta kohe, kui sibul muutub klaasjaks.

Võta porgand ja sibul pannilt, alanda kuumust ning küpseta nüüd lillkapsas (pannil, kaane all, väga madalal temperatuuril). Lisa lillkapsale ka näpuotsatäis soola ning sega ca 10 minuti järel. Panni temperatuur EI TOHI olla selline, mis pruunistab! Riivitud lillkapsas asendab supis odrakruupe, nii et jäta "lillkapsakruubid" pigem veidi krõmpsud. Sega ja maitse lillkapsast iga 5 minuti järel ning eemalda pann tulelt, kui lillkapsas sobivalt krõmpspehme on.

Puhasta avokaadod, pane viljaliha suuremasse potti.

NB! Kui Sul ei ole saumikserit, siis tuleks avokaadod enne potti panemist kahvliga püreestada.

Kui sink on pehme, tõsta tükid puljongist välja (sink on parajalt pehme siis, kui sink puruneb noa lapiku küljega peale vajutades).

Pane porgand, sibul ja maitseroheline puljongisse ning keeda, kuni porgand on pehme. Kohe, kui porgand on pehme, vala väiksemast potist umbes 1/3 puljongist suuremasse potti avokaadodele ning pane väike pott tagasi tulele. Lisa väiksemasse potti ka hakitud liha ja lillkapsas ning lase veel korraks keema. Eemalda kohe tulelt!

Püreesta kõik avokaadod kreemjaks massiks. Kalla ülejäänud puljong samuti avokaadodele ning sega korralikult. Vajadusel lisa soola. Nüüd võid kohe sööma asuda!

NB! Ära juba segatud avokaadosid enam kuumuta, sest kuumutades muutub avokaado mõruks! Kui peaks olema vajadus näiteks järgmisel päeval suppi soojendada, siis jälgi, et temperatuur jääks kindlasti alla 70 kraadi!

Idee on Paleopagarite veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR