250 g arborio vm risotoriisi
1 l kuuma vasika-, kana- või köögivilja- puljongit
200 g sulatatud juustu
soovi korral soola
purustatud musta pipart
50-100 g suitsutatud peekonit
Sega ahjupotis riis ning kuum puljong. Kata pott tugevasti kaanega (vajadusel pane vahele kiht fooliumi) ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni puljong on imendunud ja riis on al dente.
Sega juurde sulatatud juust, maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Riisi küpsemise ajal prae peekoniribad pannil krõbedaks, lase köögipaberil liigsest rasvast nõrguda. Murra peekoniribad tükkideks ja puista valmis riisiroale.
Serveeri.
Täiesti superhea ja ülilihtne roog. Lastele maitses, kõigile maitses. Sõime mahlaka porgandisalati ja lambasalatiga. Peekon sobis väga hästi. Mina asendasin osa sulatatud juustust mozzarellatükkidega. Vinge säästu- ja/või laiskusaja piduroog.
Minu arvates laisa risotto kohta päris maitsev :) Ajanappusel teen kindlasti teine kordki!
Maitsev ja kreemjas risoto ja krõbe peekon sobisid kokku imehästi. (Panin 1L vee kohta 1,5tk kanapuljongi kuubikut.)
Küpsetatud 'risoto' sulatatud juustu ja peekoniga
Ahjus küpsetatud kreemjas riisiroog meenutab konsistentsilt risotot.