Küpsetatud 'risoto' sulatatud juustu ja peekoniga

Ahjus küpsetatud kreemjas riisiroog meenutab konsistentsilt risotot.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g arborio vm risotoriisi

1 l kuuma vasika-, kana- või köögivilja- puljongit

200 g sulatatud juustu

soovi korral soola

purustatud musta pipart

50-100 g suitsutatud peekonit

Valmistamine

Sega ahjupotis riis ning kuum puljong. Kata pott tugevasti kaanega (vajadusel pane vahele kiht fooliumi) ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit, kuni puljong on imendunud ja riis on al dente.
Sega juurde sulatatud juust, maitsesta vajadusel soola-pipraga.
Riisi küpsemise ajal prae peekoniribad pannil krõbedaks, lase köögipaberil liigsest rasvast nõrguda. Murra peekoniribad tükkideks ja puista valmis riisiroale.
Serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Leenilii
postitatud 05.01.2011 19:44

Täiesti superhea ja ülilihtne roog. Lastele maitses, kõigile maitses. Sõime mahlaka porgandisalati ja lambasalatiga. Peekon sobis väga hästi. Mina asendasin osa sulatatud juustust mozzarellatükkidega. Vinge säästu- ja/või laiskusaja piduroog.

D.k
postitatud 10.01.2014 20:38

Minu arvates laisa risotto kohta päris maitsev :) Ajanappusel teen kindlasti teine kordki!

Hexy
postitatud 13.09.2015 15:03

Maitsev ja kreemjas risoto ja krõbe peekon sobisid kokku imehästi. (Panin 1L vee kohta 1,5tk kanapuljongi kuubikut.)