6 toasooja suure muna valget
näpuotsaga soola
200 g peeneteralist suhkrut
1 tl maisi- või kartulitärklist
1 tl valge veini äädikat või sidrunimahla
30 g mandlilaaste
Kreem:2 dl 35% rõõska koort
2-3 tl suhkrut
200 g torukohupiima
4 sl kvaliteetset sidrunivõiet
200 g vaarikaid
Vahusta toasoojad munavalged noaotsatäie soolaga pehmeks vahuks, siis lisa suhkur ning vahusta, kuni saad läikiva tihke vahu. Puista munavahule peale maisitärklis ning veiniäädikas ning vahusta veel minut-kaks.
Määri saadud munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale mandlilaastud. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni besee on pealt kergelt kuldne ja tundub "kuiv". Võta ahjust välja, kata pealt teise küpsetuspaberiga ning lase jahtuda.
Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiimakreem ning maitsesta sidrunivõidega.
Keera besee ettevaatlikult ringi, nii et see jääks puhta küpsetuspaberi peale. Nüüd eemalda õrnalt see küpsetuspaber, millega beseekiht ahjus oli.
Kata besee sidrunikreemiga ning puista peale hulgaliselt vaarikaid. Keera beseeplaat pikemast servast rulli. Libista serveerimisalusele, liitekoht allpool.
Tordi võib teha kuni 24 tundi varem valmis; hoia jahedas.
Pildi tegi Veronika Roosimaa.
minu maitsemeele kogemus tahab öelda, et see tõotab tulla üks maitsvaimaid magustoite maamunal. ei jõua ära oodata, millal seda valmistada saaks juba.
Maiustan beseerulliga sageli Mademoiselle’i kohvikus. Seni mõtlesin, et selle küpsetamine on kõrgem pilotaaž, kuid selgus, et üldsegi mitte. Järgisin seda retsepti ja kõik sujus.
Mul ikka ja alati sama probleem, et besee jääb mõlemalt poolt küpsetuspaberi külge nii kinni, et kogu kook tuksis. Mida peaks tegema, et saaks küpsenud besee paberi küljest lahti ilma, et see rebiks kihte ära ja kogu kupatuse auklikuks? Paberit eelnevalt kõvasti õlitama? Maitse on alati superhea, aga süüa tuleb paberitükikesi hamba vahelt läbi tõmmates :)
Pintselda õliga küpsetuspaberit, see aitab! Kui ka siis tahab väga kinni jääda, tundub viga milleski muus olema (liiga toores veel või tainas ei ole õige).
Keera besee ahjust võttes kohe kuumalt teise kps.paberi peale(mandlid allapoole), siis ei jää kinni.
Enne kui teisele paberile keerata soovitan tuhksuhkruga enne alla raputada
Tegin seda rulli üle pika aja, kõik asjad panin lauale valmis, et midagi ei unustaks ja siis see maisitärklis õnnestus ikkagi panemata jätta. Rulli sai keerata, vahukoor marjadega oli ka hea. minu beseerull meenutas mulle pigem lumepallisuppi :D eks tuleb veel harjutada :)
millal see kohupiim tuleb panna,aru ma ei saa
Anne: "Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiimakreem ning maitsesta sidrunivõidega."
Kas mandlilaastud on obligatoorsed?
Ei ole kohustuslikud, KK, aga annavad kindlasti kõvasti juurde! :)
Miks ei saanud kirjutada lihtsalt "kohustuslik"? Oblikatoorne ma ei või.
???????????? just, obligatoorne????
Kas kreemi hulka tohib lisada külmutatud mustikaid või hakkaksid need liiga palju vedelikku välja ajama ning rikuksid rulli välimuse ära?
Ma sel juhul segaksin mustikad kreemi hulka ja kreemi rulli sisse vahetult enne serveerimist, sest mustikad tõesti kipuvad "nutma".
Lemmik :)
Kust ma võiks leida seda sidrunivõiet? :)
Kats, tee ise (retsept on Nami-Namis olemas) või kliki Slowgoods.ee veebipoe logole ja telli sealt ;)
Köök jäi täiesti toores. Küpsetusaeg selle koguse juures peaks olema vähemalt 30 min. Sain toore munarulli. Ja küpsetuspaberit peab rasvaga töötlema, jäi kinni.
Tere! Plaanis homme beserulli meisterdada ning uurides erinevaid retsepte, jääb silma, et inglisekeelsetes retseptides ega Youtubes olevates videotes, ei kasutata üheski ei tärklist ega veiniäädikat/sidrunimahla. Kuidas kommenteerite? :)
Maias Mokk, ka beseetorti saab teha kahel moel - kuiva ja krõbedat või seest veidi vahukommist. Viimase jaoks on kindlasti vaja tärklist ja hapet.</br> Vaatasin kiire pilguga üle nt BBC Good Foodi retseptides on mõlemad, Jamie Oliveri beseerullis on tärklis jne.
Oi see on hea kraam :P ... meie marju kohe vahele ei pane vaid kaunistame serveerimisel
Tõesti, suurepärane :-)
Aga kui täitsa tavalist suhkrut kasutada ?
Võid ka tavalist kasutada, aga peeneteraline suhkur sobib beseetaina tegemiseks paremini, sulab kiiremini :)
olen ainult selle retspti järgi teinud ja tuleb superhea ja väga lihtne teha
Teen selle retsepti järgi juba pikemat aega. Alati õnnestub☺️
Besee tegin täpselt retsepti järgi, tuli väga hästi välja. Vahele panin laimivõiet (saab teha sidrunivõide retsepti järgi, kui sidrun asendada laimiga) ja maasikaid. Nii lihtne teha ja kooslus on taevalik!!!
Mis mõõdus panni kasutama peaks selle retsepti koguse taigna jaoks?
Aitäh! Vaheldust smuutidele ja moositeole!
Proovisin selle retsepti järgi teha beseerulli 2 korda ja mõlemad ebaõnnestusid :( Esimene kord läks munavalge ilusti vahule, läikis ja oli mõnusalt kohev, aga ahjus tundus juba 18. minutil, et pealt on juba pruun. Lülitasin ahju välja ja lasin veel 7 min ahjus seista, aga välja võttes selgus siiski, et besee jäi tooreks :( 2. korral mõtlesin siis, et lasen ilusti 30 minutit täis küpseda, aga sel korral küpses besee üle. Samas oli ka munavalge vahustades imelik, oli küll kohev, aga mitte sugugi läikiv. Oeh. Alla ei anna igatahes, järgmine kord proovin natuke madalamat temperatuuri ja ehk lõpuks õnnestub mu värskete vaarikatega beseerull.
Sorry, kuid ahi oli sul liiga kuum.
Olen teinud, pere kiitis!
Lihtne teha, väga maitsev ja väga ilus näeb välja ka! Järgi ei jää reeglina midagi, haihtub kiiresti :)
Algul arvasin, et see on keeruline, nüüd ütlen, et väga lihtne. Olen juba aastaid teinud ja just Nami-Nami retsepti järgi, ka lemon curd teen ise. Soovitan kõigile.
Kasutame ka nami-nami retsepti, ainult rõõsk koor vahele topeltports.
Miks mul ei jää bezeerulli pealkine kiht selline nagu pildil vaid selline pehme?
Tegin TÄPSELT selle retsepti järgi. Maiteb nagu omlett, pigem kasutan mingit muud retspti.
Pean teiega nõustuma. Tervitades Mats Maitseb
Suhkru kogus on vale selles refseptis. Sellepärast ei tule välja. Õige kogus on ca 55g suhkrut 1 munavalge kohta.
Kaunistamiseks kasutasin tüllet 6B.
Beseerull mandlilaastude ja vaarikatega
Sidrunivõide lisamine kohupiimakreemile annab tulemuseks eriti maitsva beseerulli.