Beseerull mandlilaastude ja vaarikatega

Sidrunivõide lisamine kohupiimakreemile annab tulemuseks eriti maitsva beseerulli.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseekiht:

6 toasooja suure muna valget

näpuotsaga soola

200 g peeneteralist suhkrut

1 tl maisi- või kartulitärklist

1 tl valge veini äädikat või sidrunimahla

30 g mandlilaaste

Kreem:

2 dl 35% rõõska koort

2-3 tl suhkrut

200 g torukohupiima

4 sl kvaliteetset sidrunivõiet

200 g vaarikaid

Valmistamine

Vahusta toasoojad munavalged noaotsatäie soolaga pehmeks vahuks, siis lisa suhkur ning vahusta, kuni saad läikiva tihke vahu. Puista munavahule peale maisitärklis ning veiniäädikas ning vahusta veel minut-kaks.

Määri saadud munavalgevaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale mandlilaastud. Küpseta 160-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni besee on pealt kergelt kuldne ja tundub "kuiv". Võta ahjust välja, kata pealt teise küpsetuspaberiga ning lase jahtuda.

Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiimakreem ning maitsesta sidrunivõidega.

Keera besee ettevaatlikult ringi, nii et see jääks puhta küpsetuspaberi peale. Nüüd eemalda õrnalt see küpsetuspaber, millega beseekiht ahjus oli.

Kata besee sidrunikreemiga ning puista peale hulgaliselt vaarikaid. Keera beseeplaat pikemast servast rulli. Libista serveerimisalusele, liitekoht allpool.

Tordi võib teha kuni 24 tundi varem valmis; hoia jahedas. 

Pildi tegi Veronika Roosimaa.

LISA KOMMENTAAR

mimi
postitatud 29.04.2010 21:18

minu maitsemeele kogemus tahab öelda, et see tõotab tulla üks maitsvaimaid magustoite maamunal. ei jõua ära oodata, millal seda valmistada saaks juba.

Harilik pliiats
postitatud 27.10.2010 09:33

Maiustan beseerulliga sageli Mademoiselle’i kohvikus. Seni mõtlesin, et selle küpsetamine on kõrgem pilotaaž, kuid selgus, et üldsegi mitte. Järgisin seda retsepti ja kõik sujus.

Ruta
postitatud 27.06.2015 23:12

Mul ikka ja alati sama probleem, et besee jääb mõlemalt poolt küpsetuspaberi külge nii kinni, et kogu kook tuksis. Mida peaks tegema, et saaks küpsenud besee paberi küljest lahti ilma, et see rebiks kihte ära ja kogu kupatuse auklikuks? Paberit eelnevalt kõvasti õlitama? Maitse on alati superhea, aga süüa tuleb paberitükikesi hamba vahelt läbi tõmmates :)

Nimetu
postitatud 13.01.2016 15:38

Pintselda õliga küpsetuspaberit, see aitab! Kui ka siis tahab väga kinni jääda, tundub viga milleski muus olema (liiga toores veel või tainas ei ole õige).

siil
postitatud 19.12.2016 22:43

Keera besee ahjust võttes kohe kuumalt teise kps.paberi peale(mandlid allapoole), siis ei jää kinni.

Lill
postitatud 09.02.2024 11:56

Enne kui teisele paberile keerata soovitan tuhksuhkruga enne alla raputada

Taimi K @ FB
postitatud 22.07.2015 19:06

Tegin seda rulli üle pika aja, kõik asjad panin lauale valmis, et midagi ei unustaks ja siis see maisitärklis õnnestus ikkagi panemata jätta. Rulli sai keerata, vahukoor marjadega oli ka hea. minu beseerull meenutas mulle pigem lumepallisuppi :D eks tuleb veel harjutada :)

anne
postitatud 20.02.2016 19:17

millal see kohupiim tuleb panna,aru ma ei saa

Pille
postitatud 20.02.2016 21:00

Anne: "Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiimakreem ning maitsesta sidrunivõidega."

KK
postitatud 24.02.2016 16:05

Kas mandlilaastud on obligatoorsed?

Pille
postitatud 24.02.2016 17:11

Ei ole kohustuslikud, KK, aga annavad kindlasti kõvasti juurde! :)

Jan
postitatud 09.05.2020 11:23

Miks ei saanud kirjutada lihtsalt "kohustuslik"? Oblikatoorne ma ei või.

Jaanika
postitatud 18.06.2022 16:02

???????????? just, obligatoorne????

M.M
postitatud 23.03.2016 07:42

Kas kreemi hulka tohib lisada külmutatud mustikaid või hakkaksid need liiga palju vedelikku välja ajama ning rikuksid rulli välimuse ära?

Pille
postitatud 23.03.2016 11:53

Ma sel juhul segaksin mustikad kreemi hulka ja kreemi rulli sisse vahetult enne serveerimist, sest mustikad tõesti kipuvad "nutma".

Grete Võrklaev
postitatud 24.04.2016 17:09

Lemmik :)

Kats
postitatud 29.04.2016 20:36

Kust ma võiks leida seda sidrunivõiet? :)

Pille
postitatud 30.04.2016 14:22

Kats, tee ise (retsept on Nami-Namis olemas) või kliki Slowgoods.ee veebipoe logole ja telli sealt ;)

Monika
postitatud 24.07.2016 19:17

Köök jäi täiesti toores. Küpsetusaeg selle koguse juures peaks olema vähemalt 30 min. Sain toore munarulli. Ja küpsetuspaberit peab rasvaga töötlema, jäi kinni.

Maias Mokk
postitatud 20.04.2017 13:56

Tere! Plaanis homme beserulli meisterdada ning uurides erinevaid retsepte, jääb silma, et inglisekeelsetes retseptides ega Youtubes olevates videotes, ei kasutata üheski ei tärklist ega veiniäädikat/sidrunimahla. Kuidas kommenteerite? :)

Pille
postitatud 20.04.2017 14:13

Maias Mokk, ka beseetorti saab teha kahel moel - kuiva ja krõbedat või seest veidi vahukommist. Viimase jaoks on kindlasti vaja tärklist ja hapet.</br> Vaatasin kiire pilguga üle nt BBC Good Foodi retseptides on mõlemad, Jamie Oliveri beseerullis on tärklis jne.

Kerli Veri
postitatud 24.06.2017 10:22

Oi see on hea kraam :P ... meie marju kohe vahele ei pane vaid kaunistame serveerimisel

Nataly Rosenberg
postitatud 21.08.2017 09:04

Tõesti, suurepärane :-)

S
postitatud 19.11.2017 14:15

Aga kui täitsa tavalist suhkrut kasutada ?

Pille
postitatud 19.11.2017 18:51

Võid ka tavalist kasutada, aga peeneteraline suhkur sobib beseetaina tegemiseks paremini, sulab kiiremini :)

Liis
postitatud 05.02.2018 13:39

olen ainult selle retspti järgi teinud ja tuleb superhea ja väga lihtne teha

Kärt
postitatud 05.02.2018 14:54

Teen selle retsepti järgi juba pikemat aega. Alati õnnestub☺️

Lyyli
postitatud 27.06.2018 08:33

Besee tegin täpselt retsepti järgi, tuli väga hästi välja. Vahele panin laimivõiet (saab teha sidrunivõide retsepti järgi, kui sidrun asendada laimiga) ja maasikaid. Nii lihtne teha ja kooslus on taevalik!!!

Kadri
postitatud 18.07.2018 19:48

Mis mõõdus panni kasutama peaks selle retsepti koguse taigna jaoks?

Helje Meier
postitatud 24.07.2018 20:24

Aitäh! Vaheldust smuutidele ja moositeole!

Agnes
postitatud 29.07.2018 14:35

Proovisin selle retsepti järgi teha beseerulli 2 korda ja mõlemad ebaõnnestusid :( Esimene kord läks munavalge ilusti vahule, läikis ja oli mõnusalt kohev, aga ahjus tundus juba 18. minutil, et pealt on juba pruun. Lülitasin ahju välja ja lasin veel 7 min ahjus seista, aga välja võttes selgus siiski, et besee jäi tooreks :( 2. korral mõtlesin siis, et lasen ilusti 30 minutit täis küpseda, aga sel korral küpses besee üle. Samas oli ka munavalge vahustades imelik, oli küll kohev, aga mitte sugugi läikiv. Oeh. Alla ei anna igatahes, järgmine kord proovin natuke madalamat temperatuuri ja ehk lõpuks õnnestub mu värskete vaarikatega beseerull.

leatuulik@gmail.com
postitatud 25.05.2022 08:54

Sorry, kuid ahi oli sul liiga kuum.

Galina Kuusik
postitatud 25.07.2019 19:55

Olen teinud, pere kiitis!

Kreebi
postitatud 14.04.2020 08:53

Lihtne teha, väga maitsev ja väga ilus näeb välja ka! Järgi ei jää reeglina midagi, haihtub kiiresti :)

Piia Päid
postitatud 09.08.2020 10:03

Algul arvasin, et see on keeruline, nüüd ütlen, et väga lihtne. Olen juba aastaid teinud ja just Nami-Nami retsepti järgi, ka lemon curd teen ise. Soovitan kõigile.

Liia Kalamees
postitatud 10.08.2020 22:10

Kasutame ka nami-nami retsepti, ainult rõõsk koor vahele topeltports.

Karpenko
postitatud 09.01.2021 17:12

Miks mul ei jää bezeerulli pealkine kiht selline nagu pildil vaid selline pehme?

Kalle proovib
postitatud 19.08.2021 20:55

Tegin TÄPSELT selle retsepti järgi. Maiteb nagu omlett, pigem kasutan mingit muud retspti.

Mats Maitseb
postitatud 13.01.2022 13:21

Pean teiega nõustuma. Tervitades Mats Maitseb

Asjaline
postitatud 24.07.2023 12:34

Suhkru kogus on vale selles refseptis. Sellepärast ei tule välja. Õige kogus on ca 55g suhkrut 1 munavalge kohta.

Liia
postitatud 17.02.2024 10:51

Kaunistamiseks kasutasin tüllet 6B.