Hautatud kapsas päikesekuivatatud tomatitega

Väga mõnus ja omapärane kapsalisand erinevate liharoogade juurde. Võid kasutada nii (varajast) peakapsast kui ka käharat e. savoia kapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

600 g tavalist või teravatipulist kapsast või savoia kapsast

10 pehmemat päikesekuivatatud tomatit

2 sl võid või õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kapsas hästi peenikesteks ribadeks.

Lõika päikesekuivatatud tomatid peenikesteks ribadeks.

Kuumuta potis või, lisa päikesekuivatatud tomatid ning prae tasasel tulel minut aega, et või maitsestuks.

Lisa kapsaribad, tõsta veidi kuumust ning prae segades paar minutit, kuni kapsas pehmeneb ja "kokku kukub".

Maitsesta pipra ning vajadusel ka vähese soolaga (päikesekuivatatud tomatid annavad üsna palju soolasust).

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta õli.

LaudlinaEkelund @ Roosimari Sisustustekstiilid. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Luisa
postitatud 01.07.2009 22:21

ülikiire ja meie pere jaoks uudne-meeldiv maitsekombinatsioon. meeslemmik kiitis samuti :)

Zoozi
postitatud 02.07.2009 07:37

Meeldis eriti.

hexy
postitatud 07.01.2010 14:13

Eriti hea oli järgmisel päeval pannil soojendades(kergelt praadides) koos lihaga.

Dee
postitatud 07.04.2011 23:04

Panin maitseks vaid killukese võid, sest kasutasin tomatpurgi õli. Läheb kindlalt kordamisele - oli tõeliselt maitsev.

Maria
postitatud 02.04.2013 16:01

Appike kui hea retsept. Miks ma küll ise selle peale pole tulnud. Kuna olen vegan, siis kasutasin ainult pisut tomatite õli. Vett panin samuti juurde, mulle ei meeldi köögivilju eriti praadida. Tuli välja suurepärane.

Tiina
postitatud 28.05.2025 14:01

Panin kaks retsepti kokku ja lisasin sojakastet ja paprikapulbrit. Väga maitsev kapsas!