Kama ja petipiima panna cotta

Lihtsast kama-petipiimatarretisest eristab seda desserti vanillikaunaga kuumutatud rõõsa koore kasutamine. Tulemuseks on veidi itaaliapärane, aga samas täiesti kodumaine dessert.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3-4 lehte želatiini

3 dl 10% rõõska koort

3 sl suhkrut

1 pikuti poolitatud vanillikaun

2 dl hapendatud petti ehk võipiima

2 sl kamajahu

1 sl Vana Tallinna likööri või koorelikööri

Valmistamine

Pane želatiinilehed külma vette ligunema.

Sega väikeses potis rõõsk koor, suhkur ja vanillikaun. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel 15 minutit. Sega aeg-ajalt. Tõsta pott tulelt.

Suru želatiinilehed kuivaks, siis sega ükshaaval kuuma kooresegu hulka*.

Sega teises kausis pett ja kamajahu ühtlaseks. Maitsesta Vana Tallinna (koore)likööriga, siis sega juurde kuum kooresegu. Sega ühtlaseks, jaota silikoonist portsjonvormidesse (fotol) või magustoidupokaalidesse.

Lase vähemalt 4 tundi jahedas tarretuda.

  • Kui plaanid serveerida desserti pokaalidest, siis piisab 3 želatiinilehest.
LISA KOMMENTAAR

sirliiz
postitatud 20.08.2010 14:55

Üks mu lemmikuim magustoit. Mul on terve kamapakk põhiliselt selle maiuse peale ära kulunud :) Olen kasutanud nii Vana-Tallinnat kui ka näiteks mustsõstra või muraka likööri, vastavlt sellele mida parasjagu kodus leidub. Hästi maitsev ja samas lihtne, lisa aga mustika-, maasika- või mustsõstratoormoos kõrvale ja mmm.

Domori
postitatud 27.02.2012 17:24

Magusaks sõime kama ja petipiima panna cottat, aga seekord ilma kamata. Reedel ahvatles Pille selle magustoiduga näoraamatus ja nii siis jooksingi poodi vajalikke ainete järgi. Õhtuks oli igatahes siis eestimaine maius olemas. Abikaasa sõi küll ja oli enam-vähem rahul, aga nentis ka fakti, et kamaga ta vist siiski sõbraks ei saa, nii oli siis teine katse ilma kamata.