Jääkohv, külmmeetodil

Suvisel ajal joovad palju jääkohvi ja enamasti lastakse selleks lihtsalt valmis kohvijoogil jahtuda. Ent kuumutamata jääkohv on hoopis meeldivama maitsega - see pole nii mõru ega happeline, vaid pigem šokolaadine ja tumeda karamelli maitsega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

Kohvikontsentraat:

0.75 dl keskmise jahvatusega kohvi

3 dl vett

Jääkohvi valmistamiseks:

jääkuubikuid

vett

Valmistamine

Sega purgis kohvipuru ja vesi. Kata kinni ning lase toatemperatuuril 12 tundi seista.

Kurna kaks korda läbi kohvifiltri või peene (marliga kaetud) sõela. 

Jääkohvi valmistamiseks täida kõrge klaas jääga ning lisa võrdses koguses (või maitse järgi) kohvikontsentraati ja vett.

Soovi korral võid lisada ka piima, aga siis pole see enam vegan.

Retsept ilmus USA ajalehes New York Times (22.6.2007, Cold-Brewed Ice Coffee). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Mönus
postitatud 06.06.2012 21:53

Kas sellele jääkohvile võib sulatatud iirist või karamelli ka juurde lisada? :)