Gelato di Fragola e Balsamico

ehk Itaalia-pärane mascarpone-maasikajäätis palsamiäädikaga. Nagu enamus kodustest jäätistest, on see parim valmistamise päeval. Soovitatav on jäätis umbes nädala jooksul ära tarbida.

Kasuta selles retseptis näiteks Dansukkeri mahe roosuhkrut.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

750 g küpseid magusaid maasikaid

150 g mahe roosuhkrut

2 sl kvaliteetset palsamiäädikat

250 g mascarpone toorjuustu

2 dl täispiima (3,5%)

Valmistamine

Pese maasikad, eemalda lehetups ning lõika marjad neljaks. Sega suures kausis suhkru ja palsamiäädikaga ning lase vähemalt tund aega toatemperatuuril maitsestuda.

Pane maasikad koos kaussi kogunenud vedelikuga köögikombaini. Lisa piim ning mascarpone ja püreesta ühtlaseks. Pane segu tunniks ajaks külmkappi jahtuma.

Töötle jäätisemasinas jäätiseks vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille. Pille lisab: "Retsept on mugandatud Melissa blogist "The Traveler's Lunchbox". Me elasime Melissaga Edinburghis samas ühikas ja käisime tihti koos väljas, nii et tunneme teineteist juba aastaid"

LISA KOMMENTAAR