Maasika-tomati gazpacho

Populaarsele Hispaania külmsupile on siin lisatud maitseks ja värviks maasikaid. Puuviljasem ja kergem, kui tavaline gazpacho.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g küpseid maasikaid

500 g küpseid tomateid

5-6 sl head oliiviõli

1 sl veiniäädikat

1 väike küüslauguküüs

soola ja musta pipart

vajadusel suhkrut

Valmistamine

Pane maasikad, tomatid, oliiviõli, veiniäädikas ja kooritud küüslauguküüs kannmikserisse või köögikombaini. Püreesta, soovi korral hõõru läbi sõela.

Maitsesta supp soola, pipra ja vajadusel ka suhkrgua parajaks. Hoia serveerimiseni külmkapis. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR