Lihtsad leivavormid kondsenspiima ja jogurtiga

Maitsev ja lihtne dessert, mille retsept pakub ohtralt katsetusvõimalusi. Asenda näiteks banaan kohalike marjade või puuviljadega ning kasuta leiva asemel sepikut või saia.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk suhkruga suhkruga kondenspiima

200 g maitsestamata jogurtit

2 tk muna

1 tk banaani

6 viilu tumedat rukkijahust leiba

pisut võid

soovi korral kardemoni või kaneeli

Valmistamine

Sega munad kondenspiima ja jogurtiga ühtlaseks. Lisa banaaniviilud ja kuubikuteks lõigatud leib. Sega ühtlaseks, soovi korral maitsesta jahvatatud kaneeli või kardemoniga. . Vala väiksematesse või ühte suuremasse ahjuvormi. Pane peale võitükikesed.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Serveeri soojalt või jahtunult koos maitsestamata joguritga.

Retsept mugandatud ajakirjast Oma Maitse (märts 2009, Kaie Mei). Pildi tegi LIISI.
LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 12.06.2010 21:33

Väga huvitav magustoit. Küllaltki magus, mistõttu sobib kõrvale väga hästi maitsestamata jogurt.