Nõgesesupp porruga

Suppi võib valmistada nii värsketest kui ka sügavkülmutatud nõgestest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt kartulit

1 porru (valge ja heleroheline osa)

5 dl vett

5 dl piima

1 dl 10% rõõska koort

5 dl kokkusurutud nõgeselehti (u 35 g)

soola ja muskaatpähklit

Serveerimiseks:

mooniseemneid

Valmistamine

Koori kartulid. Tükelda kartulid ja porru, pane potti. Lisa vesi, maitsesta vähese soolaga ning keeda pehmeks.

Pese nõgeselehed hoolega, haki veidi väiksemaks. Lisa nõgeselehed supile ning kuumuta keemiseni.

Püreesta supp kannmikseris või sauseguriga ühtlaseks. Pane uuesti potti, lisa piim ja rõõsk koor. Maitsesta soola ja riivitud muskaatpähkliga ning kuumuta supp uuesti läbi.

Serveerimisel puista supile mooniseemneid.

Inspiratsioon: Aive Luigela

LISA KOMMENTAAR