Kevadine kuskuss karulauguga

Tahtsin oma sünnipäeval (2009) serveerida midagi värsket, kerget ja kevadist. Tulemuseks siis selline kevadroheline kuskussisalat. Kuskussisalatit võib serveerida nii soojalt kui ka jahtunult; see sobib nii omaette eineks kui ka kala või liha kõrvale.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuskussi (u 7 dl)

1 l kuuma köögiviljapuljongit

50 g värsket karulauku (suur kimp)

3-4 sl külmpressitud oliiviõli

1 tk värsket kurki

50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid

soola ja musta pipart

soovi korral sidrunimahla

Valmistamine

Sega suures kausis kuskuss kuuma puljongiga. Sega läbi, siis kata kaanega ja lase 5 minutit paisuda.

Samal ajal haki karulauk peenikesteks ribadeks ning haki kurk kuubikuteks.

Sega paisunud kuskuss suure kahvliga läbi, siis sega juurde oliiviõli, karulauk. kurk ning röstitud piiniaseemned (vt fotot).

Sega salat läbi, soovi korral maitsesta veel soola või pipra või nt sidrunimahlaga.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 14.04.2010 21:32

Ääretult maitsev, minu mehe suur lemmik.