Hernepüreesupp kolme erineva kattega

Väikestest pokaalidest serveerides on see hernepüreesupp elegantne ja värvikirev 'tervitusnaps'. Sobib hästi nt kevadpühade lauale.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl võid

1 porru (heledam osa)

70 g läbikasvanud suitsutatud peekonit (eemalda kamar!)

500 g külmutatud rohelisi herneid

vett

1 köögiviljapuljongikuubik

1.5 dl 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Kaunistamiseks:

0.5 dl 35% rõõska koort

karripulbrit

paar redist

murulauku

aed-harakputke

Valmistamine

Lõika porru pikuti pooleks, vajadusel loputa. Lõika peenikesteks viiludeks. Haki peekon väiksemateks tükkideks.

Kuumuta potis või, lisa porru ja peekon ning prae tasasel tulel aeg-ajalt segades 3 minutit.

Lisa rohelised herned ning kalla peale nii palju vett, et herned oleksid 1 cm ulatuses kaetud.

Lisa puljongikuubik või -pulber ning keeda tasasel tulel 15 minutit, kuni herned on täiesti pehmed.

Lisa pool rõõsast koorest, maitsesta vajadusel veel soolaga. Püreesta supp (nt kannmikseris) ühtlaseks. Jaota supp väikestesse klaasidesse.

Kaunista kolmel erineval moel:

  • Vahusta ülejäänud rõõsk koor pehmeks vahuks ja aseta neljale supiportsule väike vahukooretups. Peale veidi karripulbrit.
  • Haki redis hästi peeneks, haki murulauk. Aseta neljale supiportsule.
  • Neljale supiportsule aseta harakputkelehekesi.


Retsept on mugandatud prantsuse ajakirjast Regal (nr 28, avril/mai 2009, Creme de petits pois aux troix facons)

LISA KOMMENTAAR

Pellenovelle
postitatud 18.04.2009 10:32

Tegin sarnast suppi ja see oli muidu ka imehea ja imeilus, aga järgmine kord hops! pokaalidesse, veel ilusam.