1 sl võid
1 porru (heledam osa)
70 g läbikasvanud suitsutatud peekonit (eemalda kamar!)
500 g külmutatud rohelisi herneid
vett
1.5 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Kaunistamiseks:0.5 dl 35% rõõska koort
paar redist
Lõika porru pikuti pooleks, vajadusel loputa. Lõika peenikesteks viiludeks. Haki peekon väiksemateks tükkideks.
Kuumuta potis või, lisa porru ja peekon ning prae tasasel tulel aeg-ajalt segades 3 minutit.
Lisa rohelised herned ning kalla peale nii palju vett, et herned oleksid 1 cm ulatuses kaetud.
Lisa puljongikuubik või -pulber ning keeda tasasel tulel 15 minutit, kuni herned on täiesti pehmed.
Lisa pool rõõsast koorest, maitsesta vajadusel veel soolaga. Püreesta supp (nt kannmikseris) ühtlaseks. Jaota supp väikestesse klaasidesse.
Kaunista kolmel erineval moel:
Retsept on mugandatud prantsuse ajakirjast Regal (nr 28, avril/mai 2009, Creme de petits pois aux troix facons)
Tegin sarnast suppi ja see oli muidu ka imehea ja imeilus, aga järgmine kord hops! pokaalidesse, veel ilusam.
Hernepüreesupp kolme erineva kattega
Väikestest pokaalidest serveerides on see hernepüreesupp elegantne ja värvikirev 'tervitusnaps'. Sobib hästi nt kevadpühade lauale.