Piprane veise sisefilee

Piprane lihaveise sisefilee sobib õhukeselt viilutatult kenasti külmale nn rootsi lauale. Liha jääb pehme ja kaunilt roosa. Kasutasin noore veise sisefileed.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g noore veise sisefileed

2 tl musta pipra teri

2 tl valge pipra teri

2 tl roseepiprateri

0.5 tl soola

2 sl võid praadimiseks

Valmistamine

Mõõda pipraterad väikesesse kaussi ja kalla peale keev vesi. Lase umbes 15 minutit seista - see võtab piprateradelt veidi teravust ja pehmendab neid. Nõruta ja kuivata hoolega. Haki noaga jämedalt katki.

Puhasta veisefilee ja veereta tugevasti piprasegus. Maitsesta soolaga. Kuumuta pannil või, prae veisefilee ümberringi kuldpruuniks.

Tõsta ahjupannile ja küpseta 200-kraadises ahjus, kuni veisefilee sisetemperatuur on 62-65 kraadi.*

Võta ahjust välja ja kata fooliumiga. Lase enne serveerimist vähemalt 10 minutit 'puhata', siis lõika õhukesteks viiludeks.

Nipid ja soovitused.

  • Mina kasutasin lihatermomeetrit, mille torkasin fileetüki paksemasse ossa. Küpsetasin, kuni sisetemperatuur oli 65 kraadi.
  • Paleo-versiooni jaoks pruunista liha õlis. 
LISA KOMMENTAAR

profa
postitatud 08.05.2009 13:09

Proovisin seafileega, kah maitsev. Pisike probleem oli noaga piparde hakkimine, aga sai hakkama:) Väga soovitan kõrvale siinoleva retsepti järgi suvikõrvitsa carpacciot, sobis väga hästi kokku.

Rinka
postitatud 26.07.2010 12:51

Võrratult lihtne ja maitsev. Endal polnud valget pipart käepärast tegin segu musta ja punasega,lisasin veel natuke rosamriini (kuivatatud). Kõik mehed/naised kiitsid ja liha kadus vaagnalt sekunditega. Lõppude lõpuks tuleb leida võimalikult kvaliteetne sisefilee ja seda rooga pole võimalik untsu keerata. ;) (oma tyki ostain Tüdrukute lihapoest)