Peielauakartulid

Sellist huvitavat nime kannab üks USAs, eriti Utahi osariigi mormoonide seas armastatud kartulivorm, mida serveeritakse tihti peielaual. Omapärane maitsekombinatsioon ;)

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg kartuleid

4 sl võid

2 supikonservi (Campbell's Cream of Chicken või Condensed Cream of Mushroom Soup)

400 g hapukoort

5 sl hakitud sibulat

200-250 g riivitud juustu (nt Cheddar, Monterey Jack)

2 tl soola

Purukate:

2,5 dl purustatud maisihelbeid (cornflakes)

2 sl sulatatud võid

Valmistamine

Ameerikas kasutatakse selle roa valmistamiseks enamasti külmutatud eelkeedetud kartuliribasid (hash brown), siin juhised tavaliste kartulitega valmistamiseks. 

Pese kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees küpseks. Ära üle keeda! Nõruta, lase jahtuda ja koori. Siis riivi jämeda riiviga. 

Võta keskmise suurusega pott. Pane potti või, supikonservid, hapukoor, hakitud sibul ja sool. Sega ühtlaseks ja kuumuta, kuni või on sulanud ja kaste ühtlane. Võta pott tulelt, sega juurde riivitud juust - juust ei pea kastmesse sulama, lihtsalt segunema! 

Sega u 2/3 antud juustukastmest riivitud kartulitega ja kalla segu võitatud ahjuvormi (23x33 cm). Laota peale ülejäänud juustukaste. 

Tambi maisihelbed pudrunuiaga katki, sega juurde sulavõi. Laota vormiroale.

Küpseta 175-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni roog on kenasti kuldpruun.

LISA KOMMENTAAR