500 g magusat muretainast või liivatainast
400 g mustikaid
85 g suhkrut (1 dl)
1 sl (kuhjaga) kartulitärklist või maisitärklist
Pealepuistamiseks:Valmista liivatainas*, suru see 24 cm läbimõõduga (lahtikäiva) koogivormi põhjale ning 2-3 cm kõrguselt servadele. Pane külmkappi tahenema 30 minutiks.
Sega mustikad suhkru ja kartulitärklisega, kalla koogivormi.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja täidis läbi küpsenud.
Lase jahtuda, puista peale ohtralt tuhksuhkrut ja serveeri. Kõrvale sobib hästi nt lusikatäis creme fraiche'i, hapukoort, jogurtit või vähese suhkruga vahustatud rõõska koort.
* 26 cm vormi jaoks arvesta 1/2 tainakogusest, 24 cm vormi jaoks piisab ka vähemast.
Tegin eilsetele külalistele ja kook kadus laualt mõne minutiga, serveerisin vaniljejäätisega. Et meil on metsikult mustikaid, läheb täna kordamisele.
Imemaitsev, tegin taina ise ja lisasin veel purustatud mandleid!
Imemaitsev ja üli-lihtne.
ei saa küll aru miks ta nii peene nimega on. selliseid pirukaid meie pere naised juba mitu põlvkonda teinud. kõige tavalisem mustikapirukas ju.
See peen nimi tähendabki prantsuse keeles mustikapirukat, neilgi on ju lubatud seda valmistada ;)
Kasutasin kultuurmustikaid. Mul jäi neid väheks ja lisasin poolitatud kividega kirsse. Tulemus oli magus-hapu - päris huvitav, sest kirsid lisasid särtsu.
Prantsuse mustikapirukas
Prantsuse mustikapirukas tarte aux myrtilles sisaldab ohtralt siniseid mustikaid :) Kõige parem jääb see pirukas liivatainapõhjal (retseptilink on allpool).