Prantsuse mustikapirukas

Prantsuse mustikapirukas tarte aux myrtilles sisaldab ohtralt siniseid mustikaid :)
Kõige parem jääb see pirukas liivatainapõhjal (retseptilink on allpool).

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g magusat muretainast või liivatainast

400 g mustikaid

85 g suhkrut (1 dl)

1 sl (kuhjaga) kartulitärklist või maisitärklist

Pealepuistamiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Valmista liivatainas*, suru see 24 cm läbimõõduga (lahtikäiva) koogivormi põhjale ning 2-3 cm kõrguselt servadele. Pane külmkappi tahenema 30 minutiks.

Sega mustikad suhkru ja kartulitärklisega, kalla koogivormi. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldpruun ja täidis läbi küpsenud. 

Lase jahtuda, puista peale ohtralt tuhksuhkrut ja serveeri. Kõrvale sobib hästi nt lusikatäis creme fraiche'i, hapukoort, jogurtit või vähese suhkruga vahustatud rõõska koort.

* 26 cm vormi jaoks arvesta 1/2 tainakogusest, 24 cm vormi jaoks piisab ka vähemast. 

LISA KOMMENTAAR

Riina
postitatud 13.08.2009 15:46

Tegin eilsetele külalistele ja kook kadus laualt mõne minutiga, serveerisin vaniljejäätisega. Et meil on metsikult mustikaid, läheb täna kordamisele.

Riina
postitatud 14.08.2009 21:00

Imemaitsev, tegin taina ise ja lisasin veel purustatud mandleid!

Spiidi
postitatud 02.09.2009 20:32

Imemaitsev ja üli-lihtne.

maarja
postitatud 03.09.2009 22:36

ei saa küll aru miks ta nii peene nimega on. selliseid pirukaid meie pere naised juba mitu põlvkonda teinud. kõige tavalisem mustikapirukas ju.

h-m
postitatud 03.05.2010 18:52

See peen nimi tähendabki prantsuse keeles mustikapirukat, neilgi on ju lubatud seda valmistada ;)

Nimetu
postitatud 17.07.2017 12:43

Kasutasin kultuurmustikaid. Mul jäi neid väheks ja lisasin poolitatud kividega kirsse. Tulemus oli magus-hapu - päris huvitav, sest kirsid lisasid särtsu.