Hapukapsapirukas muna ja peekoniga

Pirukas on parim ahjusoojalt. Serveeri koos kahvliga, millega on lihtne pirukat süüa.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g lehttainast

Hapukapsatäidis:

400-500 g hapukapsast

3 sl võid

0.5 tl soola

1 tl fariinsuhkrut

3 keedetud muna

120 g toorsuitsupeekonit

Peale:

1 munakollane

1 tl vett

1 sl riivsaia

Valmistamine

Kuumuta hapukapsas või pehmeks (umbes 25 minutit). Maitsesta soola ja fariinsuhkruga.

Lõika peekon ribadeks, pruunista pannil ja nõruta köögipaberil. Haki munad, sega kapsa ja peekoniga.

Rulli lehttainas küpsetuspaberil õhukeseks plaadiks ning tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Määri hapukapsatäidis poolele tainaplaadist, keera teine pool tainast selle peale. Niisuta ääred veega ja vajuta servad kahvliga kinni.

Sega munakollane veega ja pintselda pirukas sellega pealt kokku. Puista peale riivsaia ja küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.

Retsept on ajakirja Pere & Kodu retseptilisast Pereköök (jõulud 2007). Pildi tegi ITAKENE.

LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 19.11.2010 21:36

Natuke kuiv, aga muidu maitsev. Kunagi tegin õunamahlas hautatud hapukapsaga, jäi parem.

Kärt
postitatud 13.03.2016 14:39

Väga, väga hea pirukad. Meeldis kõigile sööjatelr ning lihtne teha ka. Ma rullisin lehttaigna ahjuplaadile, panin täidise peale ja ajasin ühtlaselt laiali, tegin lahtuse piruka.