Polenta-suupisted Gorgonzola juustuga

Polentast e. maisimannapudrust ruudud on üle grillitud ja siis sinihallitujuustuga kaetult korra veel ahju pandud. Mõnus antipasto.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Polenta:

1.3 l vett

1 tl soola

250 g maisimannat e. polentat

Serveerimiseks:

oliiviõli

125 g Gorgonzola't või muud sinihallitusjuustu

Valmistamine

Pane vesi ja sool potti, kuumuta keemiseni. Sõrista peene ühtlase joana juurde maisimanna, segu vispliga pidevalt segades, et tükke vältida. Alanda kuumust ja keeda aeg-ajalt segades, kuni saad paksu ja läikiva maisimannapudru (keetmisaeg oleneb sellest, kas kasutad eelkeedetud polentat või mitte. Viimasel juhul võib minna kuni 30 minutit).

Määri ahjuplaat vähese oliiviõliga, vala peale jahtunud polenta umbes 1 cm kihina ja lase täielikult jahtuda ja taheneda.

Kuumuta grillpann hästi tuliseks, lülita sisse ka ahju grillrežiim.

Lõika hangunud polenta 7-8 cm ruutudeks, pintselda pealt oliiviõliga. Aseta polentaruudud paarikaupa grillpannile ja küpseta, kuni neile tekivad alla tumedad triibud. Keera teistpidi ja küpseta ka teiselt poolt. (Triibud on ilu pärast, oluline on polenta-ruudud pealt krõbedamaks küpsetada).

Nüüd tõsta ahjupannile, jaota peale gorgonzola-tükid. Pane kuuma grillahju paariks minutiks, kuni juust on kergelt sulanud.

Lõika soovi korral iga polenta-ruut diagonaalselt pooleks ja serveeri kohe.

Retsept on mugandatud Tessa Kirose raamatust "Twelve" (Crostini di polenta con gorgonzola)

LISA KOMMENTAAR