Limonaadi all mõistetakse siin seda klassikalist sidrunijooki (homemade cloudy lemonade), mitte tööstuslikku gaseeritud "sidrunimaitselist" jooki. Tõeliselt mõnus ja sidrunine limonaadiekstrakt, millest saab teha just nii kange või lahja limonaadi, kui soovid.
Pressi sidrunitest mahl välja, pane potti. Lisa suhkur ja sega hoolega*. Kuumuta keskmisel tulel keemiseni, aeg-ajalt segades, kuni suhkur lahustub. Keeda tasasel tulel 5-6 minutit, siis tõsta pott tulelt ja lase segul jahtuda.
Kui sidrunisegu on täiesti jahtunud, siis kata kinni ja pane külmkappi. See limonaadiekstrakt säilib külmkapis kenasti, kuigi ilmselt on see paari päevaga juba otsas :)
Serveerimiseks vala kannu põhja veidi limonaadiekstrakti (umbes 1/5-1/4 kannu mahust). Lisa ohtralt jääkuubikuid, peotäis värskeid mündioksi või -lehti ja kalla peale (gaseeritud) vett.
Nipid ja soovitused:
Arvesta umbes 100 g suhkrut 250 ml sidrunimahla hulka. Mahla kogus sõltub sidrunite sordist, suurusest ja mahla pressimisviisist. :)
Limonaad
Limonaadi all mõistetakse siin seda klassikalist sidrunijooki (homemade cloudy lemonade), mitte tööstuslikku gaseeritud "sidrunimaitselist" jooki. Tõeliselt mõnus ja sidrunine limonaadiekstrakt, millest saab teha just nii kange või lahja limonaadi, kui soovid.