Jõuluhõnguline õunajook

Alkoholivaba õunamahla-põhine maitsev kuum jook.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 l naturaalset õunamahla

1 väike apelsin

3 cm jupp ingverit

1 tähtaniis

1-2 kaneelikoort

maitse järgi pruuni suhkrut

Valmistamine

Pese apelsin hoolega, lõika õhukesteks viiludeks. Lõika ingverijupp pikuti neljaks.

Pane õunamahl, apelsiniviilud, ingver, tähtaniis ja kaneelikoor väikesesse potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni õunajook aurama hakkab. Siis keera tuli kinn ja lase joogil tunnike maitsestuda võimaluse korral. Soovi korral maitsesta suhkruga.

Enne serveerimist kuumuta uuesti peaaegu keemiseni, jaota väikestesse kuumakindlatesse klaasidesse ja serveeri kohe.

Retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR